Årets första dopp!

Här kommer en liten filmsnutt från min dag idag! Ganska dramatisk faktiskt....jag höll på att bli uppäten av en gädda!!! Man kan se det på filmen men det är inte säkert ni ser det eftersom det blir sämre kvalitet när jag lägger upp det på Youtube! Det liksom plaskar i vattnet bakom mig efter att jag simmat...SCARY!



Kom precis hem...

från stan! Jag hälsade på mitt gamla jobb och sedan kom Kenneth ner och tog en fika med mig! Vi skulle egentligen köpa en gardinstång på "princess" men hittade ingen som vi tyckte om!

Nu ska jag snart köra Kenneth till jobbet och sedan ska jag låna bilen så att jag kan åka och bada någonstans! Önskar bara att jag hade lite mer koll på var man kan åka och bada, ha koll på stränder vid havet men inte vid sjön. Hade lite lust på att bada i sötvatten och försöka få Kenzo at simma lite, något som jag tror han inte uppskattar så mycket! Han går gärna med tassarna i vatten men han blir lite osäker när han inte når botten och måste simma!

Får byta om till badkläder nu! Hörs senare!

Kladdkakebakning

Ja, det var så länge sedan jag bakade så jag var bara tvungen att slänga ihop min berömda kladdkaka eller "Gunnels" kanske...hihihi! Nu står den och svalkar sig på spisen....eller svalkar och svalkar....i denna värmen så är det nog det sista den gör! Superlätt recept som man kan göra i mikron, jag har ingen mikro så jag gör den i ugnen och smöret smälter jag på plattan! Kladdkakan blir jättegod!!! Men glöm inte den i ugnen, om den står längre än 20 minuter så blir den inte lika kladdig och god! Hoppas ni kan tyda texten, den blev lite suddig och liten!


Min middag

Joddå, det blev ganska gott! Kanske inte ser så ut men jag lyckades för en gångs skull få det till att smaka helt okej! Det är ris, vegetariska bitar i matlgrädde m soyasås och olika kryddor, sallad m soltorkade tomater och lite beasås på riset! Väldigt mättsamt!!! Jag vet aldrig vad jag gör när jag lagar mat utan ibland så blir det bra och andra gånger kraschar det totalt!


Nedförsbacke....

Jag har inte haft någon lust att skriva något idag, känner mig lite nere om dagen så jag har liksom ingen inspiration. Men jag hoppas att det vänder snart och att det går uppåt igen för den här nedförsbacken har varit ganska lång nu!

Känner ni också så här ibland?

Huvudet fylls med massa tankar, jobbiga tankar som man liksom inte får bort. Tankar som ligger och gror i bakhuvudet och stör hela tiden. Man går och frågar sig själv saker men man får liksom inga svar! Man undrar om det är fel på sig själv eller om det är likadant för alla! Man känner sig som världens mest ensamma människa när man egentligen har männsikor runt sig som bryr sig! Man skriker inombords men ingen hör! Man släpper inte in folk man älskar utan man vill bara bort, långt bort! Man håller allt inom sig tills man spricker och faller ihop........

Mitt favoritband är ju Foo Fighters och denna låten nedan passar så bra just nu! Detta är en lugnare version, akustisk! Dave är min hjälte ;)



Se & Hör

Jag var så sugen på godis att jag var tvungen att cykla iväg och köpa det, tänkte jag skulle mysa lite ikväll framför en bra film. Jag hittade svenska Se & Hör också i den butiken som jag var i så nu ska jag uppdatera mig på allt skvaller som pågår i Sverige. Jag hänger ju liksom inte med annars! Vi har ju svenska svt1, svt2 och tv4 men det blir inte samma sak, men jag är väldigt glad för att vi har dom kanalerna!!!


Njuta av sommaren!

Igår gick jag och la mig klockan halv två på natten, fastnade framför en film! Kvällen började med sommarklassikern "göta kanal" och sedan vidare till "when a man loves a woman"....missade slutet men jag har sett den några gånger förr!

Idag ska jag bara njuta av sommaren, finns inte så mycket annat att göra på en söndag. Det ska bli 30 grader idag så jag kommer springa runt i bikini, lyssna på skön musik, sjunka in i en bok och dricka iskall saft!

Ha en bra söndag!


En liten kortfilm!


Nu börjar man få lite färg!

Jag börjar se en viss solbränna träda fram på min förut lite halvbleka kropp och det känns ganska bra. Har solat med solfaktor 10 hela tiden och därmed sluppit se ut som en kräfta, har blivit brun istället! Balkongen är förövrigt som en bastu och man orkar inte sitta där någon längre stund, så nu ska jag göra lite mat och sedan hoppa in i duschen....eller kanske tvärtom....jaja!




Har inget att berätta mer än att....

.....även fast jag inte är så intresserad av fotboll så blev jag ändå väldigt besviken när jag läste att Sverige förlorade mot England igår på straffarna! Stackars det svenska landslaget som kämpat så hårt! Fasen också!


En stjärna har slocknat....

Sitter och kollar på ett minnesprogram om Michael Jackson på svt 1 nu, blir så ledsen! Det känns extra mycket när det gäller en så stor stjärna som man liksom har minnen av på något sätt. Som har följt med under ens uppväxt och som man kan relatera till vid många tillfällen! Jag har alltid haft respekt för honom och tyckt att han har stor talang....han får folks uppmärksamhet med sin musik och många av texterna har så betydelsefulla budskap! Det är tragiskt och synd att han inte fick leva längre! R.I.P


Pösmunk!

Det är så varmt och det gör mig så slö att jag inte orkar göra det jag egentligen skulle! Jag skulle städat min garderob tex men istället så ligger jag i soffan som en pösmunk med fläkten på högsta hugg. Man ska inte klaga...jag vet...men jag hade hellre legat vid havet nu alltså, där fläktar det i alla fall och finns badmöjlighet. Men det är väl bara för mig att ta en iskall dusch, blanda saft med isbitar i och sätta igång med garderoben. Får bara samla lite kraft först!


Saker och ting!



Dessa krukor vattnar växten själva, man bara fyller på när vattnet tar slut längst ned. Tänkte ha lite kryddväxter i dom här!



Våra nyinköpta hissgardiner! Dom fångar inte upp all sol men det hjälper lite i alla fall. Dom är ju snyggare än rullgardiner i alla fall tycker jag!



Våran nya fläkt in action....den är inte superbra...så inget att rekommendera till dom som verkligen vill ha en fläkt som fläktar. Denna är nog mest till för prydnad känns det som!



Dom här ölglasen fick också följa med hem, tycker det är trevligt att ha hemma! Det var ju 50 % på allt i den butiken vi var i så då slog vi till på 8 glas!

Kenzo soltorkar!



Eftersom det är så varmt nu och Kenzo har svart päls så måste jag duscha han ibland när jag märker att han är för varm, t ex efter vi gått promenad eller om han tycker det är för varmt i lägenheten! Det är murväggar här så det kan bli riktigt kokhett på eftermiddagen, just nu så har jag två fläktar igång! På bilden soltorkar Kenzo efter duschen, lite dumt för då blir han ju varm igen men men.......

Michael Jackson!



Vila i fred!

Michael sjunger "You are not alone" acapella!



Denna låten har nog många dansat tryckare till!




 


Vilken dag alltså!

Jag har verkligen myst idag! Det började med en tripp ner till stan där jag och Kenneth gick runt och tittade. Det var så mycket fint till bra priser att man blev helt knäpp. Vi kom billigt undan som tur är men vi kom hem med hissgardiner som vi har satt upp i sovrummet, 8 ölglas och 2 fina krukor som man kan ha örtor i....kan ta bild på detta imorn! Är lite sliten nu!

I alla fall så fortsatte dagen med en tur till stranden, men vi var bara där en liten stund. På vägen hem så bestämde vi oss för att åka och grilla så då var det bara att köra inom affären och köpa grillkol och mat. Vi kom väl till stället där vi skulle grilla vid sjutiden och åkte därifrån vid nio...jag kunde sitta i bikini hela tiden och det var jättevarmt! Så jäkla härligt och havet var spegelblankt






Gick upp tidigt idag!

Jag är redan uppe och har varit uppe sedan halv nio, så skönt! Kenzo ville inte gå upp så han gick och la sig igen, men jag ska försöka gå ut med han nu!

Jag tror vi ska ner till stan en sväng idag och titta lite för det är ju markedsdagen idag. Det brukar vara massor med folk i stan och jag tror dom flesta butiker har öppet längre ut på kvällen! Jag har alltid jobbat på sådana dagar förr så nu ska jag äntligen få titta lite själv runt omkring!

Ikväll så skulle vi behöva måla lite, vi måste måla listerna utanför på fönstrena. Får se om vi klarar att få till det!


VAAAARMT!!!

Det är så varmt och man blir så slö, men vad härligt att sommaren är här! Jag skulle egentligen badat i sjön idag men det blev en långpromenad i skogen istället eftersom det var folk på badplatsen. Det är inte alla som gillar att man har med hundar och badar dom! Men det var trevligt ändå, bara väldigt varmt!

Imorn så är det marknadsdag i Sandefjord, det innebär mycket tillbud så vi ska nog ner dit och se om vi hittar något spännande. Jag går nog inte ner till stan för att shoppa men det är alltid kul att titta!


Frukost på balkongen!

Ja, jag vet...klockan är snart halv ett och här sitter jag och äter frukost ;) Jag vaknade klockan elva idag och då gick jag ut med Kenzo, gick och handlade (glömde så klart det jag skulle ha) och hoppade in i duschen. Ska börja sätta klockan på ringning numera, är lite farligt att bara sova för tillslut så slutar det med att man sover bort hela dagarna. Det vill jag inte!!!!

Kenzo ligger under min stol, han tycker nog att det är lite varmt idag. Kanske man skulle åka och bada med honom idag, vore ju mysigt! Nu ska jag sola lite på balkongen, har smörjt mig med solkräm för solen är väldigt stark nu! Brände mig i pannan när jag var på hundutställningen, inte kul!


Kenzobusen...

Slänger in ett par bilder på korven också.....






Grillat och sånt!

Jag är så mätt och så himla trött efter att ha varit ute och grillat. Jag har slängt mig på soffan och jag kommer inte att lämna den förrän jag ska sova! Vi har haft det jätte mysigt idag och vi såg alla båtar som körde ut i fjorden. Vi satt på klippan från klockan fem till halv nio, så det blev en stund.



Grillen är tänd!



Båtarna kommer!


Vikingabåt!



Annars så har jag fått tummen ur idag och fått grejat lite, har tvättat och gjort ordning på balkongen. Nu är det faktsikt lite mysigt att sitta där, tänk vad lite städning kan göra;)

Nu ska jag återgå till slöposition...


Sankt Hans aften!

Idag är det "midsommar" här i Norge men här kallas det sankthansaften och firas lite annorlunda. Jag googlade lite på det och det stod att det var en kyrklig orsak till firandet från början men det har väl blivit mer ett välkommnande av sommaren numera! Här i Sandefjord firar man genom att tända stora bål ute i fjorden på holmer och liknande. På eftermiddagen så är det fullt med båtar i hela hamnen som sedan åker ut till olika holmer för att grilla! Är häftigt att se när alla båtar samlas och kör ut samtidigt, det kryllar av båtar!




Vi ska ju som jag nämnde igår sätta oss på en hög klippa och grilla, jag har lust att sitta där och se på när båtarna kör ut ur fjorden, hade varit coolt! Det är ett helt underbart väder idag, ska bli så jäkla mysigt att grilla!

HA EN FIN DAG!!!

Lite nya inköp!

Jag har nästan inte varit hemma, har varit ute och flängt hela dagen! Men vi fick köpt lite grejer och jag fick klippt håret. Jag gjorde inga slinger eller något sånt utan jag känner att min hårfärg är helt okej, utväxten syns inte så mycket så då sparar jag hellre dom pengarna till nästa gång. Men det var skönt att få klippt sig, nu känns håret fräscht igen!



Nyklippt :)......hihihi..lägg märke till Kenzo som sticker fram!



Ny gosig matta från Skeidar!



2 nya kuddar från Skeidar!



Ny filt från Kid!



En takfläkt från Skeidar! Vi har inte satt upp den ännu!



Ljusstakarna fick jag av Helena i present...köpte bara den där orange pyntsanden som också kommer från Skeidar! Tänkte ha någon form av grön växt i också!

Vi har även storhandlat mat tills imorn, det är ju sanktdansaften (stavas?) så då blir det grillning. Vi glömde ju så klart det viktigaste...en grill...men det hoppas vi kunn köpa tidigt imorn. Tråkigt om engångsgrillarna tar slut! Vi tänkte åka ut till havet och sätta oss på en klippa och grilla! Kommer bli så mysigt så!






Utställning och kalas!

Först var jag uppe och kollade på hundutställning i 2,5 timmar och sedan åkte vi direkt till Kenneths mamma som fyllde år och var där i 4 timmar. Så nu känner jag mig helt slut ävan fast jag egentligen inte gjort så mycket mer än att sitta still i solen. Dagen försvann bara liksom! Men det har varit en bra dag och det var jättekul att kolla på hundutställning, det var även agility och sånt men det hann jag inte att kolla på :( Imorn är det konsert i Oslo med Jason Mraz, jag tycker att han är jättebra så jag funderar på att åka in och se på han. Har inte beställt biljetter än så jag har inte helt bestämt mig men det hade ju varit grymt kul!

Här är bilder från utställningen (dvärgpinscher):









Kenzo spanar efter snygga tjejer ;)



Lex står på bordet!



Domarn kollar på tänderna!



Lex går i ringen och visar upp sig!





Kalas och sånt!

Idag vaknade vi ganska tidigt och nu sitter vi bara i soffan och chillar! Solen skiner för fullt så det blir nog en fin dag idag, hörde även att det ska bli jättevarmt i veckan. Tror det skulle komma en värmebölja igen, fasen också att Kenneth jobbar då. Jaja, jag får väl sno hans bil och åka ut till havet med Kenzo!

I eftermiddag ska vi på kalas, Kenneths mamma fyller år! Hoppas det serveras jordgubbstårta för det har jag varit sugen på i flera dagar nu!

Idag är det hundutställning och sånt uppe vid parken som ligger precis vid oss, funderar på att gå upp och titta. Tror det ska vara massa folk och hundar där uppe!

Nu måste jag hoppa ur myskläderna och hoppa in i duschen! Hörs senare!

AJ!

Fick ett getingstick idag....eller det kan ha varit ett bi också, hur som helst så var det lite läskigt. Har inte blivit stucken sedan jag var liten så det var lite scary. När jag var liten så blev jag stucken på halsen, fick svårt att andas och sånt! Men nu blev jag stucken under foten, det gjorde bara ont i fem minuter sedan gick det i princip över. Jag var rädd för att kanske få en allergisk shock eller så men som tur var så klarade jag mig från sånt drama. Blev inte ens svullen! Jaja, nu vet man hur det känns igen!


Myslördg!

Jag älskar lördagar, det är liksom den dagen på veckan som man får lov att mysa lite extra. Så härligt att det är sol ute idag och det är också speceillt bra för Kenneths skull. Det är årets fotbollshappening i Sandefjord idag och då är det nog härlgt med sol. Han gick upp tidigt för att dra ner till 1etage (ett café) för att träffa vänner och dricka öl. Sedan ska dom på fotbollsmatch halv fyra. Han frågade mig i måndags om jag ville följa med men det är väl inte helt min grej det är så jag tackade ganska snabbt nej.

Igår så var vi och kollade på Carro när hon gjorde sin sångdebut på draaben (en bar). Hon var så duktig så min lilla gumma, blev så stolt!  Vi stannade bara en liten stund där, kände inte för att dricka och sånt!

Nu ska jag sätta mig på balkongen en stund och sedan göra mig iordning, ska på en husvisning 13.30. Ska sno med mig Kenneth en liten stund från hans vänner....hoppas dom tillåter det!


Midsommarkrans!



Band först ihop björkris med sytråd!



Sedan så satte jag in dom blommor som jag hittat utanför oss!



Virar sytråden runt blommorna!



Voila!



Kenneth gör en krans till Kenzo!



Fina plutten!



Hahahaha......han gillade inte att ha krans på sig!



Stackarns...hihihi!



Ja, då har man fullfört sitt uppdrag! Mycket stolt!


Smultronställe!










Jag idag!

Blev ingen sommarklänning, det var alldeles för kallt ute. Fick bli jeans och en gullig top från ginatricot!


Glad Midsommar!!!

Sitter och drömmer mig bort till Sverige just nu när jag ser på tv 4. Där firas det för fullt med god mat, jordgubbar och nubbe!!! Alla har midsommarkransar på sig och det ser så mysigt ut!

Jaja, jag ska i alla fall fira om det så blir ensam här i Norge. Jag ska köpa jordgubbar, ta på mig en sommarklänning och göra en krans!


Midsommar imorn....herregud!

Trodde midsommarafton var på lördag....typiskt mig att fira på fel dag...hehehe! Jaja, men det var ju trevligt, då får man plocka blommor och göra en fin midsommarkrans då! Har inte gjort någon krans på flera år så det får bli morgondagens utmaning!

Sitter fortfarande uppe fastän min kropp skriker efter sängen just nu. Tycker det är trevligt att välkomna min sambo hem från jobbet och säga godnatt till han. Vill veta att han kommit hem liksom! Han slutar 23.30 så det är inte så länge till!

Min lilla gris har bara legat och sovit hela dagen, ibland så har jag nästan varit tvungen att kolla så att han lever. Han har legat helt utslagen. Stackaren som är så trött! Men han säger nog inte nej till att gå sin kvällspromenad i alla fall!

Godnatt!


Trötta jag!

Jag är helt slut! Jag sov bara 5 timmar i natt och det är helt och hållet mitt eget fel! Jag hade kul i alla fall och det var mysigt att umgås med Carro igen!

Nu har jag precis ätit och det var gott att få lite mat i min något känsliga mage idag! Solen tittar fram där ute nu men jag är för trött för att förflytta mig ut! Men jag borde ju sätta mig ute en stund och samla på mig lite vitaminer från solen! Jag måste städa idag, det är kläder ÖVERALLT just nu! Jag är en mästare på att slänga kläder runt mig, det kan mamma intyga! Hon har föressten köpt sig en ny bil, hon är så stolt!

Imorn kommer semesterpengarna....*weee*!!! Ska bli spännande och se hur mycket man får! I helgen är Kenneth ledig, härligt att ha han hemma!


Bus bus bus!

Idag har vi varit i Skoppum och hälsat på Kristin och hennes vackra hundar Tinkie & Phoebe. Vi åkte tåg båda vägarna och Kenzo var jätteduktig!!! Kenzo träffade valpen Phoebe för första gången idag och det var något han tyckte var väldigt intressant. Han tyckte hon luktade ljuvligt lite här och där och jag tror inte riktigt han förstod hur han skulle vara mot henne! Vi gick en lång promenad i skogen där vi släppte hundarna så att dom fick springa av sig och det gjorde dom verkligen. Phoebe orkade inte hänga med i samma tempo som dom stora så hon blev buren en del!



Phoebe & Kenzo



Alla hundarna! Tinkie, Phoebe och Kenzo



Vi väntar på tåget!

Sophie by night...(on a wednesday)









Okej....klockan blev lite mer än vad jag förväntat men kul har jag haft med min Caroline♥
Jag ska gå och lägga mig nu för jag är så trött!

GODNATT!

Dagen har gått fort!

Klockan är redan 18 och det känns fel, dagen har gått så fort. Imorse så målade vi igen så nu har vi bara ett lager kvar att täcka med innan vi är färdiga med fönsterna. Nästa projekt blir att måla listerna runt en dörr och sedan lista färdigt golvet....är lite smågrejer kvar, men som går fort att göra!

Jag och Kenzo har gått en längre promenad och jag har försökt få han till att äta sin mat hela dagen som han är totalt ointresserad av. Men matte ger inte upp, bara att försöka igen senare! Han borde ju bli hungrig liksom!

Ikväll ska jag träffa Carro ute, ska se på när hennes man spelar! Blir nog lite vin och en god del prating efter att inte sett varandra på ett tag! Det blir mysigt!

Fortfarande ingen matlust..... :0(

Min lilla plutt har inte matlust idag heller.....vad händer? Jag ringde veterinären och hon sa att antingen så har han en dålig dag eller så är det något annat! Önskar att han kunde prata ibland och tala om hur han kände sig men så är det ju tyvärr inte. Han är så slö och är inte sig själv, klart man blir orolig.

Imorn ska vi kanske till Kenzos bästa kompis och leka lite så då hoppas jag att han blir normal och får matlust igen! Får bara hålla tummarna att han inte är sjuk, äter han inte imorn heller så drar jag ner till veterinären på fredag och ber dom undersöka han. Bra att liksom kunna utesluta infektioner och sånt. Han fick ett fästingsbett hemma hos mamma så jag vill ju vara säker på att det inte är något sånt som spökar!

Jag blir verkligen helt krossad när jag ser att djur inte mår bra, dom är så hjälplösa! Tur att det finns veterinärer i alla fall som kan hjälpa!


Tror Kenzo känner sig bättre nu.....



Galenpannan Kenzo blev på bushumör!



Nu blev han trött igen efter att jag busat med honom!

Kaos!

Nu är det kaos här efter all målning och sånt, men vad bra det blir. Det blir verkligen skillnad i hela rummet när man får målat lite! KUL!!! Men det ska målas två gånger till så det är inte färdigt än!

Annars så har jag inte så mycket på hjärtat mer än att Kenzo varit onormalt slö dom 2 senaste dagarna och inte haft matlust idag. Hoppas det bara tillfälligt, vill inte att han ska vara sjuk. Jag blir helt krossad när det är något fel med honom, blir så orolig. Men han åt lie precis och drack vatten så då tror jag han mår bra!



Kenzo just nu, han har burrat in sig i min tröja! Hoppas inte min goding är sjuk:(

Jag har fått för mig hela dagen att det är måndag med det är det ju inte....fasen vad dagarna springer iväg! Imorn ska jag ringa frisören och få tid, är lite panik nu! Håret är så slitet, tror det beror mycket på att jag var i Thailand och solade och badade mycket. Sånt sliter ju en del på håret!


 Slitet hår...bläääää!






Måla fönsterlister och greja!

Idag ska vi måla våra fönsterlister samt lite andra lister som vi varit väldigt sega med att få gjort. Ska även tvätta kläder och försöka få ordning. En riktig pysseldag blir det idag! Har träningsvärk från att jag tränade igår men det känns bara skönt, då har träningen gett resultat!


Jag är så duktig!!!

Jag kom mig iväg på träning, jag är så duktig!!! Nu är jag ganska pigg men trött i kroppen! Det var så pinsamt för jag skulle egentligen gå på en timme som jag aldrig testat innan som heter "högpuls". Men det var bara jag som kom dit så det blev ingen "högpuls" timme. Lite pinsamt!!! Jag sprang istället 4,5 km på bandet och gjorde styrkeövningar på sådana där apparater. Så jag fick tränat ordentligt!



Det blev pastasallad till middag, något som jag verkligen älskar! Jag brukar ha i sallad, bönor, majs, lite lök, fetaost, soltorkade tomater, vanlig tomat och pastarör. Till detta brukar jag ha en god dressing (blev italiensk idag) och lite bröd med smör på! Så fräscht och gott!!!!



Nu över till min synd.......CHOKLAD!!!! Var bara tvungen att testa denna nya sorten som tittat på mig i några veckor nu. Har smakat på den nu och den får godkänt men den smakade lite konstigt.....kommer nog inte köpa den igen utan väljer hellre vanlig choklad framför denna! Men den var lite spännande så det gjorde inget att testa den!


Sov gott alla ni!


Dagens uppdatering....

Vaknade 8.00 pga snickare som bankar uppe på taket och som fortfarande bankar där uppe!

Duschat och testat lite nya hårprodukter som jag köpte i Sverige, jag är mycket nöjd med mina inköp!

Gick en promenad med Kenzo, han rullade sig i en död igelkott.....inte speciellt fräscht så nu är han nyduschad!

Har lagat omelett till lunch!

Ska kolla på ett hus.....som vi redan tittat på för längesedan men som inte blivit sålt än!

Ska sparka mig själv där bak och försöka ta mig till gymmet ikväll som jag inte varit på sedan....hmmm...kommer inte ihåg ens!



Oss idag!



Mys med scones!

Vi har scones i ugnen så nu blir det mys här, vi hade typ ingen mat hemma när vi kom hem. Lite mitt fel eftersom jag inte orkade handla när vi var i Sverige, jag hade ont i magen och ville bara komma hem! Men Kenneth kom ju med den briljanta ideén att vi gör scones som tar typ en kvart att göra. Vi har inte något speciellt pålägg men vi har ägg.....så det blir kokta ägg med majonäs på...tror att Kenneth lagar sin berömda bruschetta också. Tomater, vitlök och olja tror jag det inneåller! Blev ju en jättegod kvällsmat av ingenting nästan....

Kenzo står och spanar på husse i köket nu och hoppas på att det ska trilla ner något på golvet, han älskar ägg nämligen!

Hörs imorn! XOXO♥


Då var man hemma i Norge igen!

Jag är så trött nu efter att ha rest hela dagen, vi stannade även på Nordbyn (ett köpcentrum) som ligger innan gränsen till Norge. Det centret har blivit riktigt stort nu så det var massor att titta på, men vi scannade bara med ögonen lite snabbt där inne eftersom vi hade Kenzo i bilen i p-garaget. Får åka dit någon gång utan hund och shoppa lite!

Igår så såg vi på den där filmen Australia, den var faktiskt bra! Trodde att det var någon form av Indiana Jones film men det var det ju verkligen inte, blev positivt överraskad! Den var väldigt lång, men det gjorde inte så mycket! Tummen upp för den filmen!



Dags att städa lite och packa upp väskor!


En tur i Varberg!

Vi kom precis hem från Varberg och vi är så mätta efter att ha ätit på Campinos (en pizzeria). Kenneth älskar pizzorna där så vi brukar åka dit och frossa lite. Vi gick även en promenad på Varbergs fästning, det var så länge sedan jag gjorde det så det var mysigt. Kenzo var också med och han tyckte nog också att det var trevligt.....mycket hundlukter och sånt ;) Solen kom fram i Varberg och det var så härligt att kunna ta av sig jackan igen efter regnet som varit.

Nu ska vi bara slappa och sedan ska vi väl kolla på den där filmen som jag nämnde tidigare idag!


Det blåste massor här på toppen!




Jag skjuter kanon!


Lördag!

Nu har vi precis ätit frukost och vi funderar lite på vad vi ska hitta på idag! Kanske blir en tur in till Varberg men det återstår att se, det regnar just nu! Ikväll blir det nog en film, har en här som jag inte fått sett än.....tror den heter Australia! Någon som sett den?

Imorn ska vi åka hem till fjorden igen, känns lite konstigt efter att ha varit här ute på landet så länge. Har liksom börjat vänja mig vid detta livet igen så det är med lite blandade känslor jag återvänder till Norge!

Ha en bra lördag!

Köpte bland annat detta igår....

DUST IT OSIS....ett pulver man lägger i hårbotten för att få volym i håret!

MASCARA FRÅN MAYBELLINE.....en bra mascara som ger fransarna volym!


Så vad händer idag tro?

Godmorgon!

Kenzo väckte mig idag, han hoppade runt i sängen och busade samt la sig på rygg på mitt ansikte och pep. Då kan man inget annat än att gosa med honom och sedan gå upp.....han vet precis hur han ska få upp mig! Kenneth ligger fortfarande och sover och det kan jag förstå, han har jobbat så mycket stackaren!

Idag så öser regnet verkligen ner, hade en liten plan om att åka till Liseberg men det är nog inte så trevligt i detta skitvädret! Det blir nog en tur till Ullared i eftermiddag istället, hade behövt nya sänglakan och sånt!

Nu ska jag äta lite frukost.....ensam....trodde älsklingen skulle vakna snart men han verkar ha gått i dvala!



Forts....shopping!

Nu är jag helt slut efter en underbar och rolig dag med Helena! Saknar henne redan!!! Vi har haft det så mysigt ihop!!!

Vi började med att åka till freeport där vi inriktade oss på hårprodukter, för min del blev det bara ett hårserum medan Helena slog på stortrumman och köpte lite mer grejer! Jag ville köpa en ny bra plattång, bra shampo och balsam men fick slå mig själv på fingrarna och hålla mig till serumet.

Sedan åkte vi till Kungsmässan som jag trodde var något helt annat...trodde att det var vid Ikea men där hade jag fel. Det stället jag tänkte på heter Kållered så jag blev förvånad. Men det var kul att komma till ett nytt ställe, har inte varit där sedan jag var liten. Det var ett helt okej utbud med butiker så det blev lite shopping. Jag köpte inte så mycket, det blev bara ett armband och ett par skor!



Vi går runt och kollar på skor!



Fikade på espresso house! Älskar det stället!



Jag provar solglasögon och en virkad mössa! Kände mig lite fransk!



Köpte detta fina armband!



Vi köpte båda två den här läckerbiten!

Nu ska jag mysa framför tvn och snart så kommer min älskling!


Shopping!

Det blev shoppingtur idag istället för imorn, vi ska åka till Kungsbacka och kolla lite! Helena har berättat om ett ställe där dom ska ha allt möjligt av hårprodukter till billigare pris än vad man betalar i en vanlig salong. Stället heter freeport! Men vi ska nog även till Kungsmässan där dom har köpcentrum och ikea m.m.

Så nu ska jag göra mig iordning och sedan åka iväg!


Mätt och belåten!

Då har man ätit middag och jag blev nästan för mätt, mår lite illa nu faktiskt! En tupplur skulle inte sitta fel, blev så trött helt plötsligt!



Blev vegetarisk gryta med ris! Blev inte som jag tänkt men det blev ok!

Nu är det kaffetime!


Regnet bara öser ner!

Tråkig dag säger jag bara, det regnar och är grått ute. Riktig innedag idag! Mitt hår känns otroligt slitet, har inte klippt mig på jättelänge så det skriker efter en frisör just nu. Får försöka beställa tid snart!

Jag har läst några kapitel i boken "alla var där" och nu börjar jag komma in i den. Ganska bra hittils faktiskt! Kenzo låg och sov som en gris i mitt knä medan jag läste, han är så trött idag! Nu tänkte jag fundera ut dagens middag, vill gärna överraska mamma med mat när hon kommer hem så nu blir det stök i köket. Är ingen mästerkock så det blir garanterat något enkelt!

Har inga speciella planer idag, blir en lugn dag! Imorn kommer kanske min lilla knasboll till pojkvän, men det hänger lite på om hans bil blir fixad idag. Han som skulle laga den är så jäkla seg, det har tagit väldigt lång tid nu!

På fredag ska jag och Helena till Kungsbacka och mysa, kolla affärer och fika! Tar nog även en sväng till freeport och inhandlar hårprodukter! Längtar!!!

Okej.....matlagning var det......


God glass!

Godmorgon!



Då har man ätit frukost och nu dricker jag kaffe och ser pinsamt nog på sjunde himlen...hehehe! Jag somnade sent igår, kunde inte sova. Jag kom hem från Helena halv tolv, jag körde väldigt sakta för det regnade, var mörkt och det var dimma.

Det var så mysigt hos Helena, vi hyrde film...hmmm...vad hette den nu igen?? Det var en film som var väldigt likt Sex and The City i alla fall.....om vänninor och sånt. Jag trodde den skulle vara bättre men jag blev lite besviken! Helena...om du läser detta så kanske du kommer ihåg vad filmen hette??

Helena bjöd på världens godaste glass, dom gånger jag smakat på Ben & Jerrys glassen så har det liksom inte varit så speciellt...MEN denna var faligt god!!! Det var chokladglass med browniebitar i!!! mmmmm!!!!

......Har du smakat denna?


Ha en bra dag så hörs vi senare!


Då har man tagit tag i sitt liv!

FÖRE:



....och priset för världens ofräschaste går till.......SOPHIE!!!

EFTER:




Hår lockat och ansikte sminkat! Visst är mitt nya nagellack lite uppiggande!



Jag lockade mitt hår med plattången....blir naturligt fint och rufsigt!





Kläder på och I´m ready to go.....

Då drar jag en sväng till Helena ikväll! Ha det bra!


Latmask!

Sitter fortfarande i min morgonrock, har inte kommit så mycket längre sedan jag duschade! Är ensam hemma och sov väldigt länge så tiden har i princip bara rusat iväg! Ikväll ska jag till helena och prata skit, ska bli så skönt att se henne igen!

Vad ska man äta till middag idag då...hmmm? Får kolla i frusen och se vad mamma har för något gott i vegetarisk form! Jag är så dum så inte går och tar på mig varma kläder...sitter här och fryser och har gjort det i en timme, snacka om latmask! Nä, nu ska jag ta tag i mitt liv och laga mat och göra mig iordning, klockan är ju faktiskt över tre!


Hörs in a while!


En stund i solen....



Den farliga vakthunden!



På denna bänken kan man sitta och ljuga om man känner att man behöver ;)



Söta små grodor i mammas trädgård!



Regnbåge!


Har inget att skriva om idag!

Idag har jag inget att skriva om, en lite seg dag om man säger så! Ska väl försöka komma mig lite ut nu för solen tittar fram här. Har mest bara legat och läst min bok och druckit kaffe! Nu är det gossip girl på tv så det kollar jag ju på med ett öga, tycker om den serien!

Kanske uppdaterar ikväll! See you later!


Jaha, då gick solen ner för idag!

Har precis klämt i mig en chokladboll, mycket god. Men det räcker gott och väl med en för det är mäktigt!


Nu ska jag inta soffläge och se en film. Ska måla naglarna med det nya nagellacket....hoppas det är fint på!



Kenzo på spaning!



Kenzo spanar ut över trädgården!





Hahaha....knäppishund!

En liten shoppingtur!


Det blev en liten tur till ge-kås, hittade inget speciellt så jag blev inte så mycket fattigare av att ha åkt dit i alla fall. Jag åkte mest dit för att hitta på något samt bara kika och se om det fanns något nytt och spännande. Jag köpte lite presenter och detta nedan till mig:



Jag är galen i chokladbollar!



På bilden ser det lila ut men det är cerise i verkligheten!


En liten spamorgon!

Idag är det lite varmare ute, det har ju kännts som vinter dom senaste dagarna. Jag har inga varma kläder med mig för jag trodde att det var sommar nu så jag får låna tröjor av min bror!

Imorse så hade jag ett litet minispa, jag hade ansiktsmask , rakade benen, inpackning i håret m.m. Känner mig superfräsch och min hy är så len nu.

Tänkte åkt till Ge-kås idag (ett stort köpcentrum) tillsammans med min bror men han skulle bara dit och byta något så då kändes det lite stressigt. Det är så mycket att kolla på där så man behöver tid på sig när man går där! Blir nog att jag åker själv eller med mamma imorn!

Idag ska jag nog bara läsa min bok och träna lite med Kenzo utomhus! Sedan ska vi nog äta lasagne till middag...mums!

Livet på landet!



Jag hade en liten konversation med dom här sötnosarna nyss, väldigt givande! Dom är väldigt busiga och helt plötsligt så springer dom omkring och ser galna ut!



Inte lätt att få en humla på bild!





Jag är så mätt just nu, orkar ingenting. Vi köpte med oss pizza hem efter att vi varit vid kyrkan, det var gott men mättsamt! Snart ska vi nog även äta jordgubbar och sånt har man ju alltid plats för!


The Hills!

Såg precis sista avsnittet av "the hills" och det blev giftermål mellan Heidi och Spencer tillslut även om många var mot det! Okej då....jag erkänner...jag är lite beroende av den serien!


Sveriges nationaldag!

Gustav Vasa utsågs till kung den 6 juni 1523 och därmed upphörde slutligen Kalmarunionen. Sverige blev på nytt en självständig stat och detta firas från och med på 1800-talet som en minnesdag! Sedan hände det lite grejer längre fram och dagen fick namnet Svenska flaggans och tillslut Sveriges nationaldag.......Orkar inte gå in på detaljer;)

Jag ska inte fira idag något speciellt idag, vi ska till kyrkan där mormor ska urnsättas. Känns lite fel att fira då!



Studenten 2005

2005 tog jag studenten! Känns så konstigt, tiden har gått så jäkla fort!



Susanna och jag!


Då var det kvällen!

Jag har haft huvudvärk heeeeela dagen och jag lyckas inte att bli av med den! Synd att man inte har extra huvuden att byta med när det ena gör ont ;)

Har inte gjort något spännande idag, min plan var ju att gå ut och fotografera men vädret har inte tillåtit det tyvärr! Snart kommer min bror och hans flickvän hit så då blir det väl att vi äter lite god kvällsmat och ser på tv. 

Dom här sötnosarna finns överallt....

....här ute på landet! Såg precis en mamma med sin lilla unge ute på åkern bland gräset, så jäkla söt!


Fredag!

Godmorgon!

Då var det fredag och idag har jag verkligen inga planer mer än att åka med mamma och handla! Befinner mig ute på landet inne i skogen så man får åka en bit för att komma till någon form av civilisation;O) Ganska skönt kan det ju vara ibland när man behöver lugn och ro, men när vi kommer hit så förvandlas Kenzo till ett monster. Han skäller massor och jagar katter (eller allt som springer som rådjur och harar tex) hela tiden! Jag klarar väl kanske inte helt att slappna av när jag måste passa på han hela tiden. Han blir helt blockad när vi är här och vägrar lyssna på mig.....men jag tror att han har jäkligt kul och han älskar att reta mig!

Imorn är det Sveriges nationaldag (numera en helgedag) men jag har aldrig direkt firat den dagen förutom när jag var liten och gick i skolan. Hmmm....om man jämför med Norge så känns det inte riktigt lika stort även om vi kanske försöker! Kanske man skulle leta upp Sverigedräkten som jag hade på mig när jag var 8 år och klämma in sig i den....hahaha...lycka till Sophie!


Hemma hos mamsen!

Då har man druckit kaffe och blivit bjuden på tårta hemma hos mamma, trevligt! Resan gick bra och den här gången fick jag sittplats och slapp sitta på golvet! Skönt!

Nu ska jag bara ha det skönt och umgås med familjen! Tråkigt att det är så kallt ute nu, det kom även en regnskur precis! Men jag får väl ta och läsa min bok om det blir skitväder!




Mot Sverige....

Nu åker jag och Kenzo till Sverige.....hörs senare!


Visste inte att jag spärrat dom 3 nyaste videoklippen!

NU FUNGERAR DOM SENASTE VIDEOKLIPPEN! HADE SPÄRRAT DOM SÅ ATT DOM BLEV PRIVATA UTAN ATT JAG VISSTE DET! MEN NU SKA ALLA KUNNA SE DOM! DET VAR TRE STYCKEN!

Jag har gått och gått och gått lite till......

Mina ben värker efter dagens galna upptåg, jag får så konstiga ryck ibland. Jag har varit ute och gått i skogen i 3 timmar tillsammans med Kenzo. Vi gick till torps flygplats där Kenneth jobbar! Han slutade klockan 13.30 så vi klarade att planera det väldigt bra! Jag är verkligen helt slut i hela kroppen efter att ha virrat runt i skogen, men det var väldigt skönt samtidigt!

Tog lite bilder på vägen:



Vassaru matte?



Fina smörblommor!



Kenzo tar en paus!



Man vill bara blåsa på den här när man ser på den:)



En liten bäck!



Kenzo var törstig så han drack i bäcken!

Nu ska jag börja fundera ut vad jag ska ha med mig till Sverige imorn, ska åka tåg med väskor och Kenzo så det gäller att packa smart!




Vanlig vecka igen!

Då var pingsten över och allt återgår till det vanliga! Men inte för mig, jag kan göra vad jag vill;) Snart slutar väl skolan också för vissa? Tänk att det var 4 år sedan jag tog studenten, det känns lite konstigt! Måste leta fram dom bilderna när jag kommer hem till mamma!

Idag blåser det massor, inget strandväder precis. Vi har inte fått bilen än så nu är vi lite isolerade här hemma, men då kan man ju tvätta och göra sånt tråkigt istället!

På torsdag har jag lite planer om att åka hem till Sverige, har inte lust att vara här i Sandefjord när Kenneth jobbar. Han jobbar så mycket en period nu så då känns det bättre att besöka mamsen!

Kenzo träffar en krabba!


En lugn och varm måndag!

Jag sitter här och bara gäspar, konstigt att man kan bli så trött och slö av att bara slappa och ha det bra i solen. Vi sov länge idag och sedan åkte vi till stranden där vi satt och solade och utforskade havet. Jag badade inte men vi satt och kollade på krabborna och räkorna som vaknat till liv bland stenarna i vattnet. Kenzo följde med oss idag så vi satte oss på några klippor bort från den stora stranden. Han var i och badade tassarna men han var inte så intresserad av att simma och sånt. Jag doppade han i vattnet för att svalka ner han några gånger i alla fall. Resten av tiden låg han bara och vaktade, kom det något så fick dom höra det om man säger så...hehehe!

Nu är min sambo på fotbollsmatch och jag sitter här hemma och funderar på om jag orkar göra mat. Jag blir så slö när det är varmt så det frestar inte att stå och laga mat just nu. Imorn så hoppas jag att Kenneths bil är färdig, vi har fått låna Kenneths pappas bil några timmar dom här två dagarna när vi åkt till stranden. Det skulle vara kul att åka ut på en utflykt imorn men det är ju inte så lätt utan bil så vi får bara hoppas på att vi får den imorn. Jag har bestämt mig för att ta vara på varje dag så gott det går nu när jag är ledig. Är inte ofta man har det så här bra!



Jag solar!



Vaktmodus!



En liten krabba!


RSS 2.0