Indisk mat och solbränna!

Ohoj på er era landkrabbor!

Igår så var vi och besökte den vackra tågstationen som ligger mitt i centrum här i Hua Hin....vi stod bara där och väntade på ett tåg, dom är ju så efter i tid så att det blir inte det där opersonliga som det är i Sverige utan här så är stationen så vacker och i gammal stil. Det var kul att se! Vi såg även en 2 ladyboys som gick av tåget....dom är ju bara så härliga...hehehe!

På kvällen så gick vi till fiskehamnen för att se på båtarna som kom in till hamnen med dagens fångst, detta var en upplevelse faktiskt. Det var inte något industriellt med det alls utan allt görs för hand....folk sitter och rensar fiskarna på gatan, unga männ hoppar omkring barfota på sina fiskebåtar i sina fiskebyxor, det luktar fisk och hav och båtarna ligger och puttrar i vattnet....det var liksom mysigt på något sätt.

Vi såg även kungens krigsskepp ute på havet....dom lyste upp så vackert där medan dom vaktade Kungen! Kungen är ju väldigt omtyckt av folket här och dom passar verkligen på han så att inget ska få hända han.....dom stänger av flera gator i stan och alla poliser vaktar omkring så fort han ska någonstans. Han har hus här i Hua Hin och nu är han här och semestrar, har dock inte sett han;) Synd!

Igår åt vi god indisk mat på en pytteliten indisk restaurang men den var fullsmockad med folk så det märktes att dom serverade god mat där! Efter maten så gick pappa till en "Tailor" för att få en figursydd kostym, tror den ska vara färdig idag så jag får se den sedan!

Nu ska vi snart äta lite god mat....än så länge så mår min mage bra! Peppar peppar;)



En söt hund som hade en matte på en restaurang....denna var inte hemlös! Dom hade målat hundens klor med nagellack....kanske lite överdrivet...eller?



På nattmarknad i centrum! Sanna pekar på något hon vill ha!



Sanna äter god glass! Jag åt / drack en god chokladshake!



Gruppbild!



Här bor vi! Pappas lägenhet!



Vi hittade några palmblad som vi roade oss med!




Topmodel here we come!



Posebild!



Här var vi på tågstationen, tyvärr så ser ni inte hur fin den var på denna bilden...men jag gillar denna bilden på något sätt!



Vi handlade 2 stora kuddar med madrass till...svårt att förklara hur dom ser ut, kan ta kort på dom när jag kommer hem!



En thailändsk kvinna som skär frukt som hon säljer!



Massa som kiter på stranden....idag var det nog 10 st!



Puss!



Indisk mat som vi åt igår....det var första gången jag var på indisk restaurang tror jag! Gott var det!



Jag just nu! Bränd i solen blev jag idag!



Matfrossa, strand, shopping och schlager!

Jag försöker härda mig själv när jag är här ang alla hemlösa djur m.m. men det är lättare sagt än gjort! Jag klarar inte att låta bli att tycka synd om dom och medkänslan kommer fram hela tiden! Vill ta dom alla under mina vingar! Men jag har ju förstått att det är omöjligt att rädda alla djur här i världen.....försöker tänka att dom inte vet bättre och dom inte har det så illa som jag tror. Men igår så såg jag en golden retriever som skadat tassen så att den bara hängde löst medan han haltade fram:( Jag blev så ledsen och fick en stor klump i magen!

Om jag då ska berätta lite om vad vi haft för oss dom senaste dagarna så har vi mest solat, badat och ätit MASSOR med mat! Vi har även shoppat en del och gjort av med lite baht! Sanna har hittat massor med skor och annat kul medan jag mest köpt presenter och kanske tre saker till mig själv!

Har introducerat Sanna till lite svensk schlager nu fran melodifestivalen...hon hade hort dom flesta latarna men det var kul att lyssna pa nar vi lag pa stranden i alla fall! Hon gillar inte den som vann sa mycket....men men sa ar det!



Sanna köpte en vit klänning och jag en offwhite!



Mest Sannas grejer på denna bild!



Vi brast i skratt medan vi smaskade pa en bananpannkaka!


Skrattar sa mycket att jag knappt far andas!

 

Alla farutom pappa ar med pa bild, han ville vara fotograf!



3 personer pa en moppe ar inget ovanligt har, igar sag jag 5 personer pa en moppe!



Medan pappa drommer om svensk mat sasom potatismos & falukorv sa drommer Sanna om pagens kanelgifflar! Har njuter hon av dom jag tog med fran Sverige, den pasen forsvann fort!



Hon kunde saklart inte halla sig borta fran svenska tidningar, har koper hon aftonbladet pa stranden!

 

Vi maste ju ocksa erkanna att vi myser med lite thailandskt ol har nede, Chang  ar favorit! Svalkar gott i solen!

Ha det sa bra! Snart ar det dags att resa hem sa nu maste jag ta vara pa tiden och lamna internet!

(jag var tvungen att byta dator mitt i allt har sa darfor sa kunde jag inte skriva svenska bokstaver har i slutet...blir bara a och o m.m. Men ni forstar sakert anda:)

Shopping!

Igår var det beachen som gällde hela dagen och det slutade med att Sanna brände sig på dom mest konstiga ställena, jag klarade mig ganska bra och det gjorde även Kenneth! Jag och Sanna tog massage på stranden, Sanna tog thaimassage och jag tog oljemassage. Det var första gången för Sanna så hon var nog lite obekväm i början med tanke på att hon hade brännt sig och sånt, men efter en stund så somnade hon nästan. Jag tyckte min massage var sådär...lite skönt var det ju men inte som jag trodde!

På kvällen så var vi på en stor marknad som var helt hemsk att vandra omkring på. Det var sjukt varmt och det kryllade av folk överallt...man fick trängas för att komma förbi. Vi såg något så hemskt...små små kaninungar i små små burar som dom sålde på marknaden. Dom små svaga kaninungarna var klädda i små kläder för att se ännu gulligare ut för att få sålt dom. Dom såg så svaga ut....dom borde ha varit vid sin kaninmamma i grönt gräs bland lugn och ro. Jag mådde så dåligt hela kvällen efter den synen! Stackarna var säkert varma, törstiga och rädda! Jag tycker så synd om alla djur men jag kan ju inte göra något åt det. Jag gav en hund lite vatten en dag....han drack och drack och drack....han var så törstig:(

Idag har vi tillbringat hela dagen på ett köpcentrum (Lotus) som ligger ganska nära lägenheten vi bor i. Det regnade i morse och resten av dagen har varit mulen så då tyckte vi att det passade med lite shopping istället! Jag har inte handlat någonting än, blir förvirrad och stressad av att gå här och titta! Vi har tryckt i oss lite mat nyss och god glass...Sanna drar med oss på massa kedjor där dom har pizzor och glass....typiskt henne...hehehe! Nu är hon på jakt efter en Ipod laddare och efter saker och mat som hon ska ha med sig tillbaka till Laos!

Kenneth sitter bredvid mig och kollar internet, tror han tycker att jag är seg nu som skriver så mycket....får snabba mig!



Varma och svettiga på marknaden!



Hittade den här bland alla kläderna på marknaden på köpcentret...konstigt...eller?


Ice-cream time!








Pappa har hyrt moppe!



Tuk Tuk

Kul att läsa allas kommentarer...blir glad för dom! Tack! Hoppas allt är bra med alla i Sverige och Norge!

Stor kram från Thailand;)


Varmt som tusan och havsvargar i havet!

Här kommer en liten kort uppdatering från Thailand, svårt med internet som säkert många vet men jag ska försköka få till några inlägg tiden jag är här.

Resan hit gick jättebra, kan väl inte få det bättre om man säger så. Det var stor skillnad på buissnes class och vanlig klass märkte ju jag direkt! Jag sov åtminstonde 5 timmar så resan gick fort! Stor benplats, champagne, fick allt man pekade på och hade det bara skönt!

Vi mötte Sanna på flygplatsen och det blev tårar och kramar då så klart, vi hade till och med gjort en fin skylt som vi höll upp:) Det var så skönt att se henne igen!

Vi åkte taxi från flygplatsen till Hua Hin som tog ca 3 timmar, vi var ganska rädda i bilen pga att dom kör som galningar här....men vi överlevde som ni säkert märker! Det första man kände när man kom ut var ju värmen...det är extremt varmt här och man kan inte vara så mycket i solen! Vi har solfaktor 50 på oss nu i början!

Idag har vi badat i havet för första gången och det var ju så underbart....det svalkade inte så mycket men det var skönt att bara ligga och flyta. Kenneth och pappa skrämde upp mig och Sanna och sa att det fanns havsvargar i vattnet, dom vill bara retas för att vi är så paranoida hela tiden för allt!

Sedan så besökte vi ett aptempel där det kryllade av apor, kan ju erkänna att jag var ganska rädd faktiskt! Det var så många apor och en apa lyckades även sno min vattenflaska som han drack upp. Han visste till och med hur man fick av korken...den lilla rackaren!

Resten av dagen har mest gått åt till god mat, lite slapping och kollat på marknaden! Sanna köpte en T-shirt där det stod "little miss bossy" och en fotlänk med jordgubbar på! Så sött så!

Nu i veckan ska vi väl försöka hitta lite vattensporter som vi kan roa oss med och vi tänkte kanske investera en luftmadrass som man kan ligga i vattnet på.....man orkar inte ligga på stranden i denna värmen!

Hoppas ni alla har det bra där hemma! Ni har väl fint väder nu?

Här kommer lite bilder:



På planet!



Lustig sovmask!



Ska byta om från varma kläder till sköna shorts och T-shirt!



Väntar på Sanna!



Kramkalas!



Kollar in beachen!



Apan har precis snott min vattenflaska när vi skulle posera framför kameran!



Knäppis apa!





Härligt med strand! Så här glada var vi!



Glada som sagt :)

Cause I´m leaving on a jetplane....

.....I don´t know if I´ll be back again...

Joddå...I´ll be back om ca 10 dagar! Mina väskor är packade och nu är det bara att bege sig mot varmare strök. Hörde att det skulle bli varmt här också i helgen....ni får typ 20 grader så det blir väl bra?? Jag kommer bara sitta och svettas som en gris i säkert över 40 grader....fajtas med kackerlackor...och få magbesvär så det kan ni tänka på...hehehe!

Nejdå...det ska verkligen bli underbart att komma bort lite och njuta! Vi åker från Varberg kl 17.21 idag med tåg som tar oss till Kastrup och därirfån flyger vi hela vägen till Thailand i buisness class!!!!! Har aldrig flygit i "lyx" så långt så jag är så spänd på hur det kommer att vara, om det är stor skillnad på vanlig klass liksom eller om det inte hade spelat så stor roll??? Förra gången jag flög till Thailand så tyckte jag att det var jobbigt, kunde inte sova och jag satt bredvid en gubbe som somnade på min axel hela tiden. Samt att när man skulle på toa så var man tvungen att väcka folk för att komma förbi! Nu hoppas jag att jag i det minsta kan sträcka ut benen och att jag kan somna utan en gubbe på min axel om det inte är Kenneth då såklart:) Ska försöka ta massa bilder på flyget och resten av resan!

Ska försöka skriva inlägg så ofta jag klarar och kan....men det kan ju krångla och sånt ni vet!






Söta rådjur...om ni ser dom;)


Vila ifred mormor!

Det har varit en väldigt jobbig men fin dag. Det var jätte många i kyrkan som sa farväl till mormor, kändes som om hon satt bredvid mig i kyrkbänken och såg på allting liksom. Såg en duva utanför som stirrade på oss ifrån ett träd...tror det var hon som ville säga att hon var där. Det känns helt overkligt att hon nu är borta och att jag aldrig får träffa henne igen. Vill ju fortfarande komma och fika hos henne och lyssna på hennes berättelser, plocka svamp i skogen, åka på utflykter m.m. Saknar henne extremt mycket och vill inte att det ska vara sant att hon inte längre finns! Jag hoppas att hon har träffat morfar nu och att dom kramas och har det bra!

Mormor hade alltid glimten i ögat och sa precis vad hon tyckte och tänkte med en nypa humor. Det kommer jag sakna!


Fina mormor!



Lång resdag...*pust*

Nu är vi äntligen framme hos mamma efter en lång och tråkig bilresa! Är helt slut nu och nu längtar jag efter att få kasta mig ner i sängen!

Imorn ska vi gå upp tidigt här för vi ska på begravning, mormor begravs imorn klockan 11 så det kommer bli en jobbig dag för oss alla. Tror att det kommer gå upp för mig att hon faktiskt är borta och inte kommer tillbaka, har nog inte riktigt fattat det! Ska bli skönt att ta farväl men samtidigt väldigt jobbigt, man vill inte att det ska vara sant liksom!

Känns konstigt att resa på onsdag....hjälp!!! Längtar efter att få se Sanna och krama om henne, min lilla gumma!

Nu är jag så trött att jag vet knappt vad jag heter.....godnatt på er!

Börjar få resfeber!

Nu börjar jag känna att jag snart ska resa, har liksom inte riktigt fattat att jag ska iväg eftersom vi bestämde oss för bara 2 veckor sedan. Men nu när jag börjar packa och sånt så går det upp för mig och jag blir lite nervös som jag brukar bli när jag ska iväg någonstans.

Jag har varit så duktig idag fastän jag har varit grymt trött, har inte sovit dom timmarna jag behöver osv. Jag har städat och packat halva dagen och innan det så pratade jag med Sanna på skype! Jag har till och med varit på gymmet och tränat, jag tog i lite väl mycket så imorn så kommer jag inte kunna gå. Kenneth får bära runt mig överallt tror jag;) Jag är helt säker på att jag kommer få träningsvärk imorn...härligt...hehehe!



Jag tycker jag har varit duktig, det ser väl inte så mycket ut...eller?


En oplanerad kväll!

Jag hade bara tänkt att vara hemma igår kväll och ordna med allt som ska ordnas med innan resan, men Carro messade och ville att jag skulle följa med dom till någon liten fest. Jag funderade på det, gick in i duschen, satte mig framför Robinson i morgonrocken och kände mig egentligen väldigt trött. Men då messade Carro igen...VI HÄMTAR DIG OM 20 MINUTER...Ahhhhh...på med dom första kläderna jag hittade i garderoben, på med lite mascara, ett snabbt drag med plattången och sedan var det bara att låsa dörren och gå.

Vi åkte till ett hus där den lilla festen skulle vara, vi var väl kanske 10 pers eller något sånt. Vi drack lite vin, spelade gitarr och bara skojade runt. Senare så åkte vi ner till stan och gick in på ett ställe som heter "G", där drack vi varsin öl och sedan gick vi därifrån pga att det var så packat med folk där inne! Efter det så åkte jag hem, ville inte vara ute för länge....ska ju packa och städa idag. Jobbigt om jag hade varit helt bakom flötet nu, skönt att slippa det!

Nu ska jag snart skype med Sanna och sedan blir det städning och packning som står på dagens lista!


Hörs senare!

Jag idag!


SEMESTER!!!!

Nu har jag SEMESTER...yoohooo!!!! Idag jobbade jag bara från 8-14 så det var skönt men hemskt att lämna tjejerna i all kaos:( ....hoppas det gick bra Helle!

Tänkte jag skulle förbereda inför Thailand, lägga fram kläder, fixa musik på min Ipod, tömma minneskort, ladda kameror, göra en checklista m.m. Åh, vad kul det ska bli! Längtar!




Träningsvärk och lycklig!

Jaha, då var man hemkommen igen efter en kort men katastrofal dag på jobbet. Var kom alla folk ifrån? Jag har hunnit med så otroligt mycket idag fastän dagen bara rusat förbi! Jag har klippt luggen i farten, köpt en vandrings ryggsäck och 3 t-shirts till Kenneth (hade ett presentkort på Sport1), köpt lite saker som jag ska ta med till Sanna i Thailand, kört Kenneth till jobbet, gjort god mat, solat på balkongen, jobbat, gått en långpromenad med Kenzo, tvättat kläder, städat lite och vikt tvätt....*pust*!

Jag har verkligen träningsvärk idag och jag njuter av det...förutom när jag ska gå upp för trappor då så klart! Jag tycker att det ska kännas att man har tränat och det är skönt att vara sliten i kroppen ibland. Tänkte jag skulle träna imorn igen för att hålla det uppe och inte bli slapp. Jag kommer ju ligga som en klubbad säl nu i 2 veckor på semestern så lite hårdträning nu är inte fel!

Idag har jag kännt mig lycklig inombords, det har verkligen varit en underbar dag. Jag har njutit och mått bra och kännt att livet är härligt! Kenneth är också på strålande humör för att inte tala om Kenzo som studsar runt och njuter av värmen och gräset som börjar växa i vägkanterna! Härligt!

Här är min nya ryggsäck som jag ska ha i Thailand, smidigt med ryggsäck istället för min rosa hårda koffert som jag har!


VARMT!!!

Jag satte mig precis på balkongen för att äta min mat och guuuuud så varmt det är där nu! Kändes precis som sommar om inte varmare. Blev helt chockad! Så.....på med shorts, linne och solbriller och njut solen!

Jag börjar jobba om en timma så jag fick solat en liten stund....jag blev knallröd på bara tio minuter, helt sjukt!



Okej....lite för varmt med mysbyxor och t-shirt....



...på med dom kortaste shortsen i garderoben och ett linne....



...och relaxa!!!

Tack till alla er få som skriver kommentarer på min blogg.....jag blir jätteglad för dom!!!


Två trötta pojkar!





Konsten att vicka på bara lilltån:)

Oj, vad trött jag är!!! Mina ben och fötter känns som cementklossar efter den här dagen med jobb och träning! Jag tränade ganska hårt och jag kände verkligen att det gav något idag, känns skönt! Solade efteråt så jag kom inte hem förrän vid 21.00 ca så nu är jag helt slut och klockan bara springer iväg idag!

Kenneth har klippt sig och slingrat håret blont, han är så fin! Han ser lite busig ut i sin nya frilla...hehehe! Vi satt precis och vickade på våra lilltår, eller försökte i alla fall. Kenneth klarar inte alls att vicka på lilltån men det gör jag. Jag klarar att hålla andra tårna stilla medan jag vickar fram och tillbaka på lilltån. Så funderade jag lite på om det är något dom flesta klarar av eller om det är ovanligt. Man kan säkert träna upp det! Ni får prova:)

Imorn ska jag ned till frisören på morgonen för att klippa min lugg litegrann, den irriterar mig i ögat just nu och det är skönt att få den fin innan Thailand! Idag...om exakt en vecka så befinner jag mig nog i Hua Hin...tokigt!!! Blir lite nervös av hela grejen, dels att vara borta från Kenzo men också att hoppa in i den thailändska kulturen igen efter 2 år sedan sist. Jag blir alltid lite orolig när jag ska resa och får konstigt nog lite smått panik dom första dagarna på nytt ställe innan jag kan slappna av. Jag är lite konstig!

Dags för att kasta sig i sängen....*gäsp*




Najs med fruktsallad!

Nu har jag precis kommit ut ur duschen och har bänkat mig framför Lost som börjar nu! Jag gjorde fruktsallad innan som jag smaskade i mig när jag tittade på Gossip Girl. Älskar den serien, lika mysigt varje vecka på onsdagar! The Hills har ju börjat igen och självklart så tittar jag på alla nya avsnitt på mtv, hoppas nya avsnitt av The City börjar snart också!!!!
Imorn ska jag packa träningsväskan och försöka ta mig till gymmet efter jobbet! Man är ju lite lat ibland tyvärr!


Nu måste jag vända blicken mot tvn och följa med på vad som händer på Lost! Hörs Imorn!


Thailand 2009!

Under denna kategori kommer jag lägga in inlägg och bilder från min resa till Thailand! Jag åker dit på onsdag den 22/4! Ska åka till Hua Hin och bo i pappas hus som han har där. Pappa och hans flickvän är redan där nere och jag ska möta min bästa kompis Sanna på Bangkoks flygplats där vi reser tillsammans ner till Hua Hin! Sanna jobbar i Laos så det ska bli jättekul att träffa henne! Jag ska försöka uppdatera så ofta jag kan där nere!

Dagens köp!



Köpte denna västen idag på ginatricot....köpte en stor storlek för det var snyggast! Den är jättefin och kommer speciellt används i Thailand!

God kväll!

Mitt ansikte bränner, tror det är pga solningen igår! Får skylla mig själv;) Idag har jag jobbat och sedan efter jobbet så kom Kenneth, mamma och Kenzo och hämtade mig så åkte vi till Midtåsen för att se hur det såg ut där. Har aldrig varit där men har alltid undrat vad som finns där bakom dom stora grindarna uppe på berget. Härifrån så kunde man se hela Sandefjord!



Efter vi varit där och gått en promenad så åkte vi hem och lagade våfflor. Jag testade en ny variant....jag tog choklad och rev med rivjärn så att det smälte på våfflan och la banan över....det var väldigt gott men väldigt mättsamt!!!

Kenzo är väldigt trött idag!




Tisdag!

Idag har jag jobbat några timmar medan mamma var hemma och umgicks med Kenzo och Kenneth ordnade lister i lägenheten. När jag kom hem så gjorde vi spaggethi och köttfärssås / Vegfärs och drack kaffe efter det:)

För en timme sedan var vi och solade solarium alla tre och vi alla är ganska röda nu...hehehe! Mamma är rödast hittils! Imorn ska jag jobba 9-18.30.....tycker synd om mamma som ska vara här hemma, men hon har ju Kenzo i alla fall!

Nu ska vi titta lite på tv och dricka te!

Jag idag nedan på bild! Jag går utan mitt mineralpuder just nu och det känns helt hemskt, är så van vid att ha det! Det känns så bra att täcka över hemska små prickar och rodnader i ansiktet. Men förhoppningsvis så ska min feja bli bättre nu efter att jag börjat använd proactive, jag lever på hoppet och ska därför stå ut med att gå utan för mycket puder och grejer. Om man använder ett bra puder ( som jag har gjort) så kan ju det till och med skydda huden från andra orenheter och fett, men det jag har använt kostar så mycket tyvärr! Så nu ska jag vara utan det ett tag!


Dagens köp!



Bomullsshorts från HM 79:- som jag tänkte kunde vara sköna i Thailand!



Ny bikini från ginatricot 79:- /del. Jättefin på faktiskt!

Nu är jag hemma i fjorden igen!

Resan hem till fjorden har gått jättebra, mamma har ju följt med mig hit så då slapp jag åka tåg eller buss...det var skönt! Jag är jättetrött och sliten efter veckan som varit eftersom det har hänt en del och jag har ändå jobbat och rest, så nu tar jag ett djupt andetag och ger mig på denna veckan med jobb och planering inför Thailand. Det är ju faktiskt bara 1 vecka och en dag kvar tills vi reser...hjääääälp!!!

Kenzo höll nästan på att bli påkörd imorse...jag blev så jäkla rädd! Han var lös ute i trädgården innan vi skulle resa. Det kommer nästan aldrig bilar på våran grusväg i skogen så jag oroar mig liksom inte för att det ska komma en bil när hundarna springer lösa. Men....klockan 9.10 så kommer det en bil som tvärnitar bara några decimeter från Kenzo...som tur var så körde den inte så fort så han lyckades bromsa in och inte träffa Kenzo. Men hade den bilen kört lite fortare så hade inte Kenzo funnits nu:( Tur i oturen säger jag bara!

Nu ska vi göra lite smörgåsar och dricka te. Ha en trevlig kväll!

Ett litet äventyr!

Nu kom jag precis hem efter en mysig dag med Helena, vi hade piknik ute i skogen. Vi åkte till stället där scener av Ronja Röverdotter spelades in, det var jättekul att gå där och titta. Det ligger inte alls långt härifrån så det var lite coolt! Kommer ni ihåg den scenen där Ronja rymmer hemifrån till björngrottan och Mattis är förtvivlad och rider till denna sprickan och skriker att han inte har något barn. Jag kunde verkligen drömma mig bort när jag gick där och se den scenen framför mig efter att Helena nämnde det!







Vi satte oss på ett berg och åt smörgåsar, melon, kakor och äppelpaj....jag blev så jäkla mätt men oj vad gott det var att sitta ute och äta! Solen strålade och vi pratade om allt möjligt!




Vi hittade blåsippor på vägen ner, det är ganska ovanligt att se så många på ett ställe här och så tidigt! Jättefint!




Sedan så åkte vi hem till Helena och satte oss på hennes balkong och fortsatte fika;) Det var jätteskönt att sitta där och solen var jätte stark, så nu ser jag ut som en tomat i ansiktet!





Imorn så åker jag till Sandefjord igen!


Piknik med Helena!

Imorse så var hela familjen i kyrkan på gudstjänst....dom skulle läsa upp mormors namn så det var därför vi var där. Nu sitter vi och fikar här i köket och jag kan verkligen inte hålla mig ifrån choklad och allt gott som finns här hemma. Tänkte ju att jag skulle vara duktig och inte äta massa sött och onyttiigt men det har jag ännu inte lyckats med:(

Nu ska jag iväg på piknik med Helena, vi ska sitta och skvallra och dricka kaffe ute i solen:) Blir mysigt! Hon har jobbat 3 nätter i rad stackarn så jag får göra extra mycket kaffe till henne;) Hon är så snäll som går upp tidigt för att träffa mig!

Hörs senare!

Påskafton!



Glad Påsk!

Nu har jag precis vräkt i mig massa påskmat och påskmust så nu ser det ut som jag är gravid:) Kenzo fick ett ägg som han precis ätit upp, han är så nöjd! Han skrämde livet ur en gubbe idag som vi mötte i skogen, han ylade som en galning på den gubben och vägrade lyssna på mig. Jag blev så jäkla arg på Kenzo då! Men vi har blivit vänner nu igen trots att han var skit jobbig!

Idag så har jag varit i Varberg en sväng och tittat lite i affärer och gått på marknaden där. Det var tokigt mycket folk och jag såg små söta påskkärringar som gick runt med godis. Jag var på surfers paradise ganska länge och tittade för dom hade massa rea där...jag hittade inget speciellt där för även om det var halva priset så blev det liksom dyrt ändå. Men jag köpte 2 fotlänkar där i alla fall...en till mig och en till Kenneth!











Min fina fotlänk!

Ikväll så ska jag och mamma vara själva hemma för vi orkar inte åka bort och fira påsk efter en jobbig vecka. Jag tycker det är skönt att bara slappa hemma och se en bra film!

Nu har jag föressten börjat använda ProActive, ska bli spännande och se hur min hy blir om några veckor. Just nu så ser min hy för jävlig ut så jag hoppas att detta hjälper nu. Det känns som om det hjälper, det har inte blivit värre i alla fall!



Jag använder först en ansiktstvätt sedan en toner som jag baddar på med en bomullstuss och tillsist dagkräm respektive nattkräm. Idag ska jag testa ansiktmasken som man ska använda ibland!




En grymt härlig dag!

Idag har jag verkligen tagit vara på dagen, har varit ute nästan hela dagen...hoppas jag fått lite färg i ansiktet nu! Hundarna har fått springa lösa hela dagen och nu är dom jätte trötta! Har precis ätit mat och även smaskat i mig lite glass med chokladsås på...mmmm!!!!

Pratade med Sanna på skype innan och hon blev jätteglad när jag sa att jag skulle komma och träffa henne! Jag längtar och vi ska verkligen ha det så skönt....dricka fruktiga drinkar, äta färsk ananas, bada i havet, sola och testa vattensporter, ta massage och bara njuta!!!!



Nu ska jag ta mig en siesta...tänkte att jag skulle hoppa upp på mammas träningscykel senare och bränna av allt onyttigt som jag stoppat i mig!

Här är lite bilder från min dag!









Långfredag!

Det är en solig morgon här i Sverige och idag ska jag vara utomhus så mycket jag bara orkar! Ska sätta mig mot en vägg och sola tänkte jag för det ska bli ca 15 grader här idag:)

Imorn så tänkte jag åka in till stan en sväng och kika lite, ska se om jag hittar en bikini och en fotlänk! Jag tänkte att jag kunde berätta vad jag ska göra om ca 2 veckor nu....JAG SKA TILL THAILAND!!!!! Inget som är bokat utan vi åker stand by, vi får liksom se om det finns lediga platser på plan och sånt. Vi har tänkt att åka den 22 april för då fanns det många lediga platser, det blir svårare på hemvägen men det tar vi då...hehehe!

Vi ska bo hos min pappa som har hus i Thailand i Hua Hin och det bästa av allt är att Sanna ska komma, hon reser från Laos till Bangkok och vidare till Hua Hin. Det ska bli så kul och så skönt!!! Det ver därför jag var tvungen att vaccinera mig i måndags;)

Jag skriver senare! Nu ska jag prata med Sanna på Skype och berätta nyheten...hon kommer att bli överlycklig!



Hemma i Sverige!

Så fort jag kom över gränsen till Sverige så kände jag att det var påsk! Det var en ganska jobbig resa men inte lika lång som den brukar vara i alla fall! Jag åkte från Horten 12.45 och var framme i Moss 13.15 sedan så gick mitt tåg från Moss till Göteborg kl 13.42....anlände Göteborg kl 16.54....så det var okej! Men....jag fick sitta på golvet vid en toalett som stank...inte särskillt glamouröst;) Det var så mycket folk på tåget så att folk knappt fick plats, blev lite små irriterad faktiskt!



Här väntar vi på tåget!

Kenzo skötte sig jättebra hela resan...lite jobbigt ibland och han blev lite stressad i vissa situationer men det gick bättre än vad jag trodde i alla fall! Bra träning för han blev det...hoppas han inte blev skrämd bara!



Här sitter vi på tåget den första timmen...hade det jättebra tills vi var tvungna att byta till ett annat tåg!

Mamma mötte oss vid stationen i Gbg och därifrån åkte vi bil. När vi äntligen kom fram så njöt vi av solen det sista den var framme, våren mötte mig verkligen här i Sverige. Hundarna lekte med varandra i trädgården och sprang runt som galningar....det är så kul att se hur glada dom blir av att vara lösa ute i vårvädret!



Snödropparna har kommit fram!



Kenzo och Levis leker!



Kenzo ler till kameran!

Barndomsminnen!

Egentligen så borde jag göra allt annat än att sitta vid datorn just nu men det var svårt att hålla sig borta...tycker det är så tråkigt att packa och sånt! Satt och tänkte lite på min barndom, på vilka barndomsminnen man har. Olika tv-program, mat m.m. Tror att det är många på min ålder som kommer ihåg detta:

Ballerina kex var ett måste ute på utflykter!

Björnes magasin....lilla snigel var ju bara för söt!

 Varje fredag....eller var det lördag???

 Jag satt alltid och myste framför Astrid Lindgrens berättelser!

 Hubba Bubba Tuggummi!

 Denna skivan från Sikta mot stjärnorna har jag fortfarande kvar!

  Nutella var favoritpålägget på mackan!

 I´m a barbie girl in a barbie world...hihihi!


Liseberg åkte vi till varje år!



Kommer ni ihåg när vi hoppade twist med resårband som man tog med hemifrån? Vilka minnen!

 Gameboy...jag har det fortfarande kvar och det fungerar konstigt nog...hehehe!

Ja....det här var en liten del av många barndomsminnen!


Jobbig natt och jobbig dag!

I natt så har jag sovit väldigt oroligt, mått illa och haft ont i magen. Tror det är för allt som hänt på sistone, känner mig matt och deppig! Har gråtit en del så mina ögon är svullna och mina tankar snurrar runt!



Idag regnar det massor så det blir nog lugnt på jobbet idag och det känns ganska skönt just idag! Hade inte orkat med stress och sånt känner jag. Har en klump i halsen och man vet ju aldrig när man kan bli ledsen, det kan komma helt plötsligt och då är det skönt att kunna gömma sig undan lite på jobbet!

När jag kommer hem senare idag så ska jag packa och greja eftersom jag åker till Sverige imorn! Jag skriver kanske senare igen!

Ha en fin dag!

Detta köpte jag föressten igår...älskar sjalen...visst är den söt? Hatten har Kenneth fått men jag tror att jag kommer låna den hela tiden i sommar...hihihi! Båda är från Gina Tricot...såklart!!!


Kära mormor!

Min kära och underbara mormor har nu sagt sitt sista farväl och finns inte längre. Men hon finns i mitt hjärta och i minnet och det kommer hon att göra för alltid.

Kära mormor! Jag kan inte med ord beskriva hur mycket du har betytt i mitt liv och hur mycket jag älskar dig. Du är en helt underbar mormor som jag har otroligt många fina minnen av, min barndom hade inte varit densamma utan dig fina mormor. Jag hoppas att du träffar morfar där uppe och alla dina vänner som också lämnat denna jord! Jag kommer aldirg att glömma det du lärt mig och du kommer alltid att ha en stor plats i mitt hjärta!

Har fortfarande ett starkt minne från när du sa godnatt till mig när jag var liten. Då satt vi tillsammans med knäppta händer och sa denna bönen:

Gud som haver barnen kär,
ser till mig som liten är,
vart jag mig i världen vänder,
står min lycka i guds händer,
lyckan kommer, lyckan går,
du förblir vår fader vår!

Sedan så pussade du mig på kinden och sa godnatt! Jag säger nu godnatt till dig mormor! Jag kommer att sakna dig varje dag! Din Nine



Tisdag!

Idag ska jag jobba 10-18.30 och det är ju lite tråkigt för hela dagen blir förstörd. När klockan ringde i morse så var jag ute och körde på tyska autobahn....livrädd var jag i drömmen! Jag hade i alla fall svårt för att vakna för jag sov stenhårt, tror det var för att jag jobbade mycket igår och sedan tränade för första gången på 3 veckor.



Imorn så stänger vi butiken tidigare, tror det var 15.00....sköööönt!!!! Efter jag har jobbat så ska jag sola, packa väskan, köpa picknick till tåget. Det kommer säkert att vara massor med folk på tåget eftersom det är påsk, därför så är jag osäker på om jag ska ta med lillplutt eller inte.

Här kommer en bild på linnet som jag skulle ta bild ¨på igår men det blev ingen bra bild....denna blev ok!



Den är coolare på än vad det ser ut här på bilden!


Nu måste jag kila....har det bra!

Det är måndag och påsk!

Efter en lång och slitsam dag med mycket folk i stan så är jag äntligen hemma. Kenneth har lagat jättegod mat till mig så nu är jag också mätt och belåten. Efter jobbet så gick jag och tränade, jag var väldigt sliten men lyckades ändå träna i en timme och en kvart. Jag vaccinarade mig halv tre idag och det gick snabbt och lätt, skönt att ha det gjort.....nu räcker det ju i flera år framöver så då slipper jag göra det igen!

På torsdag så åker jag hem till Sverige för att fira påsk, jag åker Horten-Moss båten och tar sedan tåget till Göteborg därifrån. Jag sparar både tid och pengar genom att åka den vägen, så det blir bra! Vill ha med mig Kenzo men jag får se....har inte bestämt mig än!

Idag köpte jag ett linne med fransar på, blir tufft till slitna jeans m.m. Försökte ta kort på den men det kommer liksom inte fram på bild. Kanske kan ta ett när jag har den på mig en dag!

Kenneth har precis duschat Kenzo, han luktar jättegott nu den lilla busen. Tänkte att det satt fint med en påskdusch efter att han varit vid havet med Kenneths pappa och badat. Han har nästan varit ute hela dagen så han är sliten han också efter att ha sprungit runt och härjat!  Nu ska jag också duscha, ska bli sköööönt!


Ute i solen hela dagen!

Idag har jag verkligen varit ute hela dagen och hittat på saker! Jag är så trött nu, skönt trött liksom!

Dagen började med en god frukost och lite bloggande, sedan så fick vi besök av Kenneths pappa som jag bjöd på kaffe! Han undrade om vi ville åka ut på en ö med båten och släppa Kenzo lös och det lät ju som en glimrande idé eftersom jag inte hade en aning om vad vi skulle hitta på!

Vi åkte till ön och släppte Kenzo lös och som vanligt så blev han överlycklig och bara sprang och sprang runt runt! Vi fikade kanelbullar och solade oss på stranden....jag kunde till och med ta av mig jackan utan att frysa;)











Efteråt så åkte vi hem och bara en halvtimma senare så ringde Kenneths kompis och då åkte vi iväg och mötte honom. Kenneth och han skulle kite på snön och han hade med sin flickvän som jag aldrig träffat så då satt vi och pratade med varandra medan killarna lekte i snön:) Hon och Kenneths kompis hade skaffat sig hundvalp så vi hade mycket att prata om och den hunden var verkligen det sötaste jag har sett. Den var lika liten som en kattunge med världens minsta halsband på sig...jag smälte verkligen!!! Glömde ta kort på den....typiskt!!! Slänger in en bild på en likadan valp som jag hittade på internet här nedan!







Nu har jag precis varit och solat mig i solarie och jag fick färg med en gång så det var kul....ansiktet är väl mest rött just nu men det lägger sig säkert snart.....hoppas jag!

Godnatt!

Söndag!

Idag ska jag försöka komma mig ut och hitta på något men först ska jag prata med Sanna på skype! Det är soligt ute idag och om det blåser tillräckligt så ska Kenneth kite, jag funderar på att vara fotograf då;) Jag älskar verkligen min nya kamera, det är så jäkla kul att fotografera!!! Men jag har inte lärt mig så mycket än men jag tror att det kommer av sig själv om jag bara fotograferar ofta och provar olika saker.

Jag tänkte kanske också sola lite solarium ikväll, jag är egentligen lite rädd för solarium men jag tror inte att det är farligt om jag gör det så sällan. Jag känner mig lika blek som ett lakan just nu....behöver lite glöd likosm;)

Måste boka min resa till Sverige idag också men jag kan inte bestämma mig ang om Kenzo ska få följa med eller inte. Det tar ju ändå 7 timmar med byte av tåg med mera så det kan bli lite jobbigt och stressigt för Kenzo tänkte jag. Mycket att bära på också när jag ska ha med hans lilla ihopfällbara bur och hundmat m.m. pluss mina grejer. Men han trivs så gott på landet och det hade varit skönt för han att springa fritt där!

Imorn ska jag jobba 8-18 samt vaccinera mig kl 14.30 på min paus så det blir en lång dag med mycket att göra!

Bloggar senare! Njut av solen nu om ni har någon!

...en blodig svan

Efter en enormt stressig dag på jobbet så tyckte jag att jag var värd god mat så jag beställde pizza till mig och Kenneth som vi myste med när vi kom hem. Jag är jättetrött nu och sitter bara och tittar på tv, såg på robinson innan och jag tycker synd om hönorna dom har fått där. På tal om hönor så såg jag en blodig svan uppe vi bugårdsdammen (ankdammen) igår, den hade massa blod runt halsen stackarn.

Jag vurderade att ringa någon veterinär och fråga om det fanns någon som kunde ta hand om svanen men så såg jag en parkansvarig som körde runt dammen så då tänkte jag att han säkert skulle se det. Svanen simmade runt så den var inte nära döden eller något sånt. Kenneth berättade idag att han läst om en blodig svan i Sandefjords tidningen och att det varit en diskussion om detta där. Många som menar att det säkert är en hund som bitit den m.m. Men det har nu kommit fram att det är någon som skjutit på svanarna och att den ena svanen dog. Säkert skjutit med ett luftgevär eller liknande....tror det var en unge?? Varför har föräldrar vapen liggande fritt hemma så där.....Jag blir så jäkla förbannad!!!!

Vem har hjärta till att skjuta på oskyldiga svanar....jag blir otroligt ledsen när jag hör sånt här!!!! Om jag ser att ungar kastar stenar på djur, jagar djur eller är dumma mot dom så säger jag ifrån. Jag förklarar för dom att man inte gör så mot djur och att dom ska behandlas med respekt. Vissa tar det åt sig medan andra fortsätter nät man vänt ryggen till....då blir jag arg som ett bi!

Tänk den stackars svanen som dog och inte minst den som klarade sig....svanar har ju bara en partner hela livet...den är säkert jätte deppig nu när den förlorat sin älskade livspartner!





Lördag!

Idag vill jag verkligen inte jobba, det är så jäkla mycket att göra! Jag ska vara boss nu i en vecka så nu har jag ansvaret och det är både kul men också lite jobbigt för man har så mycket i huvudet. Jaja, jag får göra mitt bästa!



Kenzo har hittat en boll som han har förälskat sig i, han leker med just nu i sin korg. Han är så söt när han hittar saker som han glömt att han hade...då är plötsligt det jättekul att leka med nu!

Ikväll vet jag inte vad som händer men eftersom jag ska jobba idag så kommer jag helt säkert vara så sliten att jag inte orkar så mycket annat än att se på robinson. Nu ska jag lämna Kenzo ensam hemma och gå till jobbet och slita!

Ha en fin lördag allihopa!!!


Tack Carro för nagellacket!

Min underbara Carro köpte ett megafint nagellack till mig idag samtidigt som hon köpte ett till sig själv, så jäkla gulligt av henne! Jag blev jätteglad och nu kan vi matcha varandra...hihi!

Jag köpte en ny parfym "Roxy" och en ögonbryns skugga med pencel på make up store!


Husse påkörd!

Usch, jag blev så deprimerad nu! När vi körde hem från stan vi åttatiden så såg vi en man som precis blivit påkörd...han bara låg där på övergångsstället och rörde sig inte. Det var några personer runt han som hjälpte till....vet inte om han levde, var skadad eller avsvimmad men han rörde sig inte i alla fall.

Ambulansen kom precis när vi körde förbi som tur var. Men jag fick så ont i magen av att se det där, speciellt när jag såg ägarens hund som främmande folk höll i. Den hade svansen mellan benen och var jätte stressad och ville bara fram till sin ägare. Hunden var ju jätte orolig för sin husse och tänk vad rädd den måste varit....stackars! Det var en golden retriever...den såg inte så gammal ut! Mår dåligt av att tänka på det så nu slutar jag skriva om det!


Ska be för hunden och dess ägare innan jag går och lägger mig!



Dyrt med tåg

Jag ska till Sverige nästa vecka och stanna över påsk och när jag nu skulle köpa tågbiljett så trodde jag att jag skulle dö av en hjärtattack....700 spänn....!!! Hade säkert varit billigare om jag hade köpt tidigare men jag klarar inte att planera saker i god tid så det existerar inte....tyckte jag var duktig som skulle köpa en vecka innan nu men gud vad dyrt det är!!!

Eftersom det är helgdagar på torsdagen och fredagen så går det heller ingen buss från Strömstad så jag kan inte åka den vägen heller....ska kolla om det går tåg från strömstad också men jag litar inte på det för en gång så gick inte tåget där pga av någon konstig anledning så jag satt fast i Strömstad. Men som tur var så gick det en buss några timmar senare så jag klarade mig! Får se hur jag löser resproblemet nu....jobbigt!!!!!!


Jag idag!


Fredag!

Gomorron på er!

Äter frukost nu och ska snart gå till jobbet....börjar 2 timmar tidigare idag för Carro ville byta tid med mig. Men det är bara bra för då får jag ju ett par extra timmar:)

Det är jätte tjock dimma ute och när jag pratade med Kenneth innan som är på jobbet så sa han att det inte hade landat ett enda plan där pga dimman. Dom cirkulerar runt i luften och väntar på att det ska bli bättre annars så får dom landa på någon annan flygplats!

Idag händer det inget spännande, ska bara jobba och det ska jag göra även imorn:(


Sliten!

Nu märker man verkligen att folks shoppinghumör ökar för varje dag det är fint väder, märker inte av någon finanskris på det sättet i alla fall. Folk köper kläder ändå verkar det som! Det har varit så mycket att göra på jobbet idag så när jag kom hem så tog jag mig ett glas med solo med isbitar i och slängde mig rakt på soffan, är så sliten!



Idag så invigde jag cykelsesongen och det var väldigt skönt att cykla till jobbet men gud vad jobbigt det var att cykla hem....hemska backar hela vägen hem. Skulle haft en liten motor på min cykel... :)

Kenneth har åkt iväg för att umgås med några vänner och leka lite med modellflyg....ja, jag vet...han har fortfarande barnasinne så det räcker...;) Sedan så skulle han handla lite mat och sånt, vi ska göra wokade grönsaker med ris idag tror jag!

Imorn är det fredag igen, veckorna bara rusar förbi och snart är det sommar!



En slö hund...eller spelar han död kanske???


Torsdag!

Idag ska jag jobba till klockan 16.00 och efter det ska jag prova bikinis och sedan sätta mig i solen en stund (Alltså inte i bikini). Jag är fortfarande förkyld och det börjar bli väldigt jobbigt nu, måste bli frisk tills på måndag för då ska jag vaccinera mig. Nu blev ni väl allt lite nyfikna va? Säger inget förrän det är spikat och klart...hihihi!

Nu måste jag skynda mig och greja färdigt....Kenzo stackarn ska vara ensam i 5 timmar, får så dåligt samvete!


Dagens kupp!

Ordinarie pris:

byxor O-neil: 
899:-

T-shirt Roxy:
399:-

Totalt: 1298:-

Reapris som jag betalade:

Totalt för allt: 389:-





Min underbara dag!

Dagen startade med en nyttig frukost som bestod av havregrynsgröt med soyamjölk, russin och mandlar. Jag tog en dusch och gjorde mig i ordning, sedan så väckte jag Kenneth med ett aprilskämt som blev jätte dåligt. Jag tvingade upp han med mitt strålande humör och sedan begav vi oss ut i solen med Kenzo!



Vi var helt ensamna på stranden och det var helt underbart, hade önskat att jag kunde varit där hela dagen och njutit av solen och våren som smyger sig på! Jag såg en citronfjäril, ett säkert vårtecken! Såg också lite vårblommor i en trädgård....tror det heter krokus! Jag hade med min spegelreflexkamera så jag tog MASSOR av bilder, här är några som jag tycker blev bra!



Se svanarna som kommer där borta, jättefina!



Fint par...tänk att dom lever tillsammans hela livet, det är kärlek!



Kenzo ställer fint upp sig!



Kenzo la sig ner och fick en shock när vattnet plötsligt skjölde över hans rumpa...hehehe!



Dragkamp!





Lilla sjöjungfrun!



Sommarbild...eller hur?



Vårtecken! Menar blommorna om ni kan se dom!

En helt underbar dag helt enkelt!

RSS 2.0