Najs med stranden idag....

Dagen har tillbringats på standen idag, vi träffade Kenneths kompisar där och satt och solade med dom. Det har verkligen varit jätte varmt idag! Kenzo fick stanna hemma tillsammans med en fläkt som blåste på hans bur, är så rädd för att han ska bli för varm när solen står på fönstren. Han lägger sig aldrig rakt ned på golvet utan vill gärna ligga på något mysigt men när det är så här varmt så lägger han sig helt utslagen mitt på det hårda golvet. Det är säket svalt och skönt för honom! Jag har faktiskt fått färg på den korta stunden vi var på stranden så solen tog verkligen idag. Folk badade faktiskt där vi var men för min del så frestade inte det så mycket....vattnet var iskallt ju!

Nu ska vi sätta oss på balkongen och äta hemlagad pizza...mmmm! Älskar hemlagad pizza, det blir alltid mycket godare än om man beställer. Eftersom jag är vegetarian så har jag aldrig så många pizzor att välja mellan när jag ska äta ute, så när vi gör våran egna så tar jag på allt jag tycker om och det blir så gott!


Underbart!

Visst är det ett helt underbart väder, jag blir så ivrig! Man blir nästan lite chockad över att det blev så varmt helt plötsligt att man liksom inte vet riktigt vad man ska göra. Men det är ju så pass varmt nu att man kan ligga i bikini på stranden...men det känns lite onaturligt eftersom det är så tidigt. Men jag tror att man ska passa på för snart blir det dåligt väder igen:(

Vi ska nog åka ut till någon strand eller något sånt, men problemet är bara att vi inte har någon bil. Det är någon som ska laga den idag så vi vet inte när den blir färdig. Vi kan ju cykla men då får vi inte med oss Kenzo, vill ju gärna ha med honom!

Sommaren är invigd.......



Igår kväll så cyklade jag och Kenneth ner till bryggan där vi drack lite öl och myste medan solen gick ned. Vi satt ihop med några från Kenneths jobb, dom hade samlats för att dricka "lönningspils". Jag och Kenneth stannade bara 2,5 timmar och det var jätte mysigt. Vi hamnade lite senare i en båt som låg vid bryggan, en som Kenneth känner hade den där. Det kändes verkligen som om man invigt sommaren!



Några från Kenneths jobb som kanske fått i sig lite för mycket....

Glad pingst....eller vad man säger!

Nu är jag fri som en fågel, det var min sista dag på jobbet idag så nu ska jag bara njuta av livet för en stund innan jag återgår till ett nytt jobb. Ska bli skönt att slippa tänka på jobb och bara leva en stund, känns som man gör det för lite nu för tiden. Det är inte konstigt att folk blir deprimerade och sönderstressade i dagens samhälle, synd att det blivit som det blivit. Nog om det....nu är det sol och sommar, dags att känna att man lever efter vinterns dvala!

Här i Sandefjord är det livat, turisterna har bosatt sig i sina husvagnar och stugor, tagit fram grillen och beslagtagit fjorden. Vi ska ner till bryggan senare och ta några öl, mysigt mysigt!

Glad pingst.......och glöm inte morsdag imorn om du är svensk:)


Glad hund!


Solen skiner och det är varmt och skönt!

Då har man varit en tur i Tönsberg, kom hem för en liten stund sedan och känner mig helt slut. Har varit lite nervös inför undersökningen på sjukhuset men det gick som tur var jättebra. Dom hittade inget läskigt i min mage och nu slipper jag komma på återbesök igen...SKÖÖÖÖNT!!!! Dom undersökte med en kamera in i tarmen och det är både äckligt och coolt att se det på "tvskärmen" . Det är väldigt konstigt att se sig själv innifrån liksom...hahaha! Dom gick in 17 cm med kameran och det kändes...aj aj aj...det gjorde ganska ont och det var väldigt obehagligt.

Nu har jag fått i mig lite mat äntligen efter att ha fastat en stund så nu tror jag att vi ska åka och besöka Kenneths mamma! Skönt att sitta på hennes veranda och slappa i solen!



Flip flopsen är härmed invigda för 2009!


Goddagens!

Jag ligger nästan ned i soffan och skriver nu, blev så trött helt plötsligt! Det har varit en ganska lång och seg dag idag på jobbet med lite inslag av huvudvärk. När jag kom hem gjorde jag mat och satte mig ute på balkongen och njöt. Sedan gjorde jag kaffe och tog fram en bok som jag nu ska försöka ta mig igenom. Jag är så dålig på att läsa, alltså inte dålig men jag har svårt för att koncentrera mig på läsningen. Jag tänker på annat när jag läser och då får jag börja om igen....och så håller det på. Men denna boken tror jag att jag ska lyckas med, den verkar lite rolig! Fick den av Sanna när vi var i Thailand och då började jag att läsa den men sedan så har jag inte kommit igång igen.....men nu jäklar ska det läsas!






.Usch......imorn ska jag in till sjukhuset för en kontroll, där ska dom titta in i min mage med en kamera. Jag hatar det men det är bara något jag måste göra! Det är ju för mitt eget bästa....försöker intala mig det för att det ska kännas mer värt det liksom. Från och med ikväll så måste jag fasta.....som tur är så är undersökningen 13.30, så jag får väl mat i mig runt 15.00 då tror jag....det går ju bra, men hungrig kommer jag absolut att vara!


Sophie`s dag!



Så här såg jag ut klockan åtta imorse, trött och lite smutsigt hår....men sånt fixar man lätt med en sjal i håret:) Nu är jag nyduschad och sitter i myskläder i soffan! Kenzo ligger och sover i sin lilla håla. Han hade en fästing på nosen innan, när jag pillade på den så tyckte jag det kändes som om den satt fast men helt plötsligt så trillade den av! Jag tycker fästingar är något utav det äckligaste som finns förutom spindlar och ormar! Jag klarar att ta dom bort på djur och sånt men jag tycker att det är så äckligt att dom växer på kroppen med hjälp av blod....sedan blir dom så där mega stora och gråa att dom tillslut trillar av! BLÄÄÄÄ!!!!!

Idag har jag jobbat hela dagen och nu ska jag mysa framför tvn! Det blåser ute och innan så kom det en regnskur så det är inte så trevligt utomhus! Imorn är det min näst sista dag på gina....känns konstigt, lite läskigt, sorgligt....men jäkligt skönt ändå!


Hamstring av kläder!


Har börjat hamstra sånt jag tycker om på ginatricot!


Kenzo är återställd:)

Nu ser lillplutt normal ut igen! Svullnaden har gått ned och han är sig själv igen! Det känns otroligt skönt och nu kan jag slappna av igen och allt kan bli som vanligt......

..........

Har inte så mycket att skriva idag, är lite tom! Kenzo blev sjuk efter att ha tagit vaccin igår, hans ansikte svullnade upp och han fick bölder lite överallt. Han fick en kortisonspruta och svullnaden har gått ned, nu är han bara lite svullen runt munnen stackaren. Jag är lite deppig över detta så det är nog därför jag är tom och inte har så mycket annat att skriva om! Snart ska jag jobba  men har egentligen bara lust att vara med Kenzo!


Tuff dag för Kenzo!

Stackars lillplutt, han har varit hos veterniären idag! Det var egentligen meningen att jag bara skulle prata med veterinären ang Kenzo och kastrering men det slutade med mycket mer. Han fick en hormonspruta som vi ska prova för att se om det ger någon positiv förändring, det blir som om han skulle vara kastrerad men sprutan håller bara i fem månader. Det är bara för att prova och se om stressen minskar och se hur han reagerar på det hela. Om det blir negativt så vet jag ju det och då slipper jag kastrera han. Jag kommer antagligen märka skillnad om 14 dagar-1 månad....kan hända att jag inte märker någon skillnad alls.

Sedan så fick han vaccination (kennelhosta) samt att hon gick igenom hela honom, lyssnade på hjärta & lungor, kollade på hans tänder, kände på han och kollade öronen. Allt verkade bra förutom att han hade lite tandsten.....som jag redan visste. Nu måste jag verkligen borsta hans tänder varje kväll för att undvika att få mer tandsten eller plack.

Nu ligger han helt utslagen och sover....stackaren! Jag får så dåligt samvete, känns som om jag är jättedum mot honom och utsätter han för sprutor m.m. Men han var faktiskt jätteduktig, han gillar bara inte att stå på det där bordet inne hos veterinären. Det är lite läskigt samt att han vet att på det bordet så brukar det hända lite allt möjligt som kan vara obehagligt. Men han var duktig trots allt och fick godis av veterinären efteråt som slank ned med en gång så han verkade inte rädd efteråt! Han blev kompis med veterinären så det var bra och när vi gick hem så var han inte stressad alls utan han verkade oberörd av allt....SKÖNT!!!!!


Idag!



Mina lustiga skor gör mig glad!




Leka med bollen är kul!



....kom och gosa med mig Kenzo!!!!


Min vackra lilla gosse!




Puss och gos!



Smile!



♥♥♥


Chokladmani just nu!

Choklad är något jag inte kan leva utan ibland, det är ju bara så gott. Men jag vet att varje gång jag proppat i mig det så får jag lite sån där ångest över hur onyttig jag varit och dum som slösat pengar på något som inte är bra för mig liksom och totalt onödigt. Men är det värt det? Ja, när man väl äter det! Jag vet att jag kommer få utslag i ansiktet, att choklad i stora mängder kan bidra till lite hull här och där på magen tex...hehehe....men jag tror inte att jag kan vara utan det utan då går jag hellre med lite hull här och där och utslag i ansiktet. Men jag tänkte jag skulle testa att inte äta choklad på...ska vi säga....3 veckor...och se om mina utslag blir bättre och om jag känner mig fräschare i kropp och själ. Detta kommer bli en utmaning....jag kommer få panik...men jag ska klara det. Jag startar imorn för jag har redan ätit choklad idag;)



Mys mys mys!




Vilket jäkla härligt väder det är idag, man blir så lycklig! Jag var precis och handlade och egentligen skulle jag bara ha bröd men jag kunde inte motstå dom där jordgubbarna som stod vid kassan, så idag ska det verkligen mysas.





Igår så var vi på en husvisning och det huset vi kollade på var jätte charmigt och mysigt, så vi funderar på att slänga in ett bud på det. Efter att vi varit och sett på det huset så åkte vi upp till en damm och gick runt där med Kenneths syster och hennes dotter. Dom skulle mata fiskarna med brödbitar och fånga grodyngel, Kenzo tyckte det var ganska spännande så han hjälpte till, han hjälpte även till att äta upp brödbitarna ;)

Sedan tog vi oss ned till stan där vi stannade och fikade, det blev kaffe och en brownie på mig!

Idag ska vi bara njuta av solen och äta jordgubbar så nu ska vi göra oss klara för en liten utflykt!

Ha en underbar Söndag!

Vinkväll med Vivi!

Igår så jobbade jag heeeeeeela dagen och hade inte tid till något annat, jag var väldigt trött när jag var färdig på jobbet. Kenneth kom och hämtade mig och när jag kom hem så hoppade jag in i duschen, tog på mig kläder och fick i mig lite mat. Sedan så åkte jag till min vännina Vivi som även har en likadan hund som jag.Tyvärr så blir det bara bråk mellan våra hundar så dom kan vi inte ha med på samma ställe så Kenzo stannande hemma med Kenneth igårkväll.Vi drack vin och babblade om allt möjligt hela kvällen. Nu är jag nyvaken men jag är fortfarande trött....ska bli skönt att ha ledig och mysa idag, en riktig café dag känns det som!




Min torsdag!



Vi åker båt på ett stormigt hav....det var väl inte så jätte mysigt precis. Vi blev blöta och kalla efter den båtturen!



Kenzo tyckte inte heller att det var så kul att åka båt idag!



Vi gjorde en brasa. Det var lite svårt pga att det har regnat och sånt men vi lyckades:)



Jag grillar pinnbröd och soyakorv och plutten tigger!



Smile!



Kenzo poserar!



Så här ser det ut där vi var!



Buskorven stortrivdes idag och nu ligger han och sover. Han har sovit i flera timmar nu! Skönt!

Måste också nämna att vi såg en räv i skogen! Den blev nog överraskad för den stannade ca 10-15 meter från oss och stod bara och glodde. Efter några sekunder så trippade den iväg, men den verkade inte livrädd utan den var nog lite chockad samt att den hade någon form av mat i munnen som den hittat. Fin var den i alla fall med sin stora fluffiga svans!



Var ganska lik den här sötnosen! Kenzo blev helt galen och ville springa efter herr räv! Som tur var så var Kenzo kopplad annars vet jag inte hur det där hade gått.

Dagens tips!

Tänkte kanske grilla idag om det slutar blåsa så förfärligt, men så kom jag på att affärerna är ju stängt:(

MEN.......här kommer ett litet tips och barndomsminne som jag plötsligt kom på:

PINNBRÖD!!! Tänk er grillade pinnbröd med smält smör...mmmm!



Du behöver bara:

vetemjöl, bakpulver, salt och vatten! Genialt!....och så klart pinnar som du lätt hittar i skogen och som du bara skär bort barken på med en kniv. Du gör degen hemma och tar med den till grillplatsen!

Till 12 bröd så blir det då:

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl kallt vatten

1.Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
2. Rör ned vattnet och knåda till en deg.
3. Dela upp degen i 10 delar vid grillplatsen och rulla dom med händerna till långa korvar. Snurra sedan degen runt pinnarna och grilla dom över elden i typ 15 minuter tills brödet lossnar från pinnen. Lägg en klick smör i hålet som bildats efter pinnen....och VOILA du har ett pinnbröd! Du kan även snurra degen runt korv/soyakorv om du grillar det, då blir det som korv i bröd!



Tips och barndomsminne nummer 2:

Grillade bananer med choklad i! FÖR DOM SOM GILLAR BANANER OCH CHOKLAD! MUMS!

Du behöver bara:

bananer, choklad och ungsfolie....



Vänta tills det smält som här nedan...



...ät innehållet med en sked.....mums!!!


Morgonmys!




Kristihimmelfärdsdag....

....alltså Kristus färd upp till himmelen antar jag!

Jag skulle ju sova läääänge idag men har man en hyperaktiv hund så kan man ibland bli väckt tidigt på morgonen. Han hoppar upp och ned ur sängen för att väcka mig....och ser han det minsta tecken liv ifrån matte så lägger han hela sig på mitt ansikte och gosar in sig eller så försöker han busa med mig. Matte matte...ska vi gå upp nu? *suck*

Vi har precis varit ute och nu dricker jag kaffe för att få mina ögon att ploppa upp! Härligt väder är det idag, jag får lite lust till att grilla ute senare. Kanske åka ut med båten eller något sånt, det vore ju trevligt!






Ont i axlar och nacke, men vad gör det när man har ledigt imorn;)

Ska bli så underbart att sova och ta det lugnt imorn. Jag ska inte tillåta mig själv att stressa utan bara mysa imorn. Har lite tvätt att ta itu men annars har jag inget planerat förutom att gå en lång promenad med Kenzo!

Kenneth gjorde jättegod mat till mig innan, lasagne...mmmm. Jag älskar den maten, det är så gott. Jag får alltid ont i magen efteråt men det får man bara tåla när det är så gott ;) Det blev även efterrätt.....vaniljglass med hallon!

Jag får egentligen inte sitta vid datorn just nu, får grymt ont i axlar och nacke när jag skriver och sånt så nu ger jag upp för idag! Godnatt och ha en bra kristihimmelsfärdsdag imorn.....vad nu den dagen innbär, jag ingen aning???




Saknar Sverige idag!

Sitter och kollar på nyhetsmorgon medan jag dricker mitt kaffe. Jag saknar Sverige så otroligt mycket idag, tanken på att inte bo där känns fel. På ett sätt så är det ju fel tidspunkt att bo i Sverige om man tänker på finanskrisen m.m.....känns inte som att den slagit ned lika hårt här i Norge. Sedan så är Norge ett vackrare land om man frågar mig, tänker då på natur m.m. Men oj vilken kärlek man har till sitt hemland ändå även om det är väldigt likt det man bor i nu. Det är väl det här med vad man växt upp med, jag kan sakna att bara handla i en svensk matbutik, kolla på bingolotto, fira midsommar, svenska skvallertidningar, kungafamiljen m.m. 

Jag ska nog åka till mamma snart och njuta lite av Sverige, har inte gjort det så mycket dom senaste gångerna jag varit hemma. Måste ut och känna på den svenska pulsen ett tag!






Var bara tvungen....

.....att ge min garderob en present idag.....



....en gosig ljusblå tröja...



....och dessa läckra hotpantsen!


Gäsp!

Jag är så trött så trött och jag kommer somna direkt om jag går och lägger mig nu. Jag tänkte jag skulle vänta in i det sista med att gå och lägga mig, Kenneth kommer hem snart och då brukar vi gå sista promenaden för dagen med Kenzo ihop. Jag gillar inte att gå själv på kvällen, det känns bättre nu när det är ljusare ute men jag tycker ändå att det är lite skumt att gå själv och jäkligt tråkigt också! Vi bor ju på tredje våningen så det tar emot att gå ut varje gång, önskar att dom där trapporna inte fanns!

Imorn ska jag jobba lääääänge....9-18.30. Men på torsdag är det visst stängt, fick reda på det idag. Så det är skönt att man är ledig så där mitt i veckan utan att man planerat det liksom:) Happy!!!


Kenzo spelar spel!




Hej hopp!





Tummen upp för att det är sol ute idag!



Kaffemonstret nummer 1...

Nu håller jag på och gör mig i ordning och äter frukost inför en ny jobbdag! Efter jobbet idag så tänkte jag planera min sommar, skriva upp allt jag vill göra och försöka boka in det. Jag kommer ju vara ledig så jag ska verkligen passa på att njuta av livet!

Detta är något av det jag vill göra i sommar:

- cykelsemester (cykla någonstans och campa vid någon sjö eller något sånt)
-göra ett kärt återbesök på liseberg och bara ha det kul...kan inte komma ihåg senast jag var där!
-segla för första gången med pappa (han har köpt sig en segelbåt)
-åka hem till mamma och mysa
-kanske en liten tur till Stockholm och hälsa på min kompis Elisabeth där

Sedan vill jag så klart bara ligga på stranden, grilla på kvällarna och äta massor med glass!


En tråkig måndag!

Godmorgon på er!

Usch, vilken tråkig dag man har vaknat upp till, vill bara sova bort denna dagen och vakna upp till en ny dag! Kenzo ville inte gå ut innan för att det regnade ute, han är så fjantig....jag fick bära ut han!

I natt drömde jag så mycket konstigt (som jag alltid gör)....jag drömde om att jag och Kenneth var på ett spa där man packade in sig i störa köttstycken, det skulle visst vara bra för huden. Jag vägrade ju så klart att göra detta och då blev dom som jobbade där jättearga på mig! När vi sedan skulle åka buss hem så åkte vi med någon mann som såg ut som E-type och han hade massa hästar inne på bussen.

Plötsligt rymde den ena hästen och han (E-type) blev helt galen, jag fick då fångat den där fina hästen och fick in den på bussen igen. Då kommer den där E-type kopian bak i bussen och tar tag i ett rep som han virar runt hästens hals för att strypa den. Jag skrek till att han skulle sluta och försökte sedan argt på engelska förklara att det inte skulle göra någon nytta att bestraffa hästen nu fem minuter efter att den rymt, den skulle inte förstå vad den blev bestraffad för....(typ som om det vore en hund). Jag sa att det vore bättre att berömma den för att den kom tillbaka in i bussen med tex hö eller havre istället för att strypa den stackars hästen.

Konstiga drömmar! Blir helt svettig av dom!


Ha en trevlig måndag!


Liten skogstur i det fina vädret (bilder tagna med mobil)










Bilder från firandet av 17 maj!



Hurra Hurra Hurra för Norge!







Sandefjord hundeklubb går också i tåget!





Söta Linn som jobbat på gina tricot förr. Hon var så fin i sin bunad!



Träffade även fina Jeanette som jag jobbar med!



Posebild 1



Posebild 2



Lite mat vad hamnen på "La Scala"...jag blev proppmätt!





Kollade på båtar och sedan åt vi glass...ännu mer proppmätt;)



Detta var väl en sammanfattning för denna dagen!

17 maj!

Gratulerer med dagen alla norrmänn! Det måste ju kännas extra kul med tanke på igår kväll när dom vann ESC....det blir extra mycket att fira! Jag försöker fira denna dagen men det känns inte helt naturligt eftersom jag är svensk och är inte i närheten av att känna mig särskillt norsk även om jag bott här så länge nu! Men jag gör mitt yttersta för att försöka känna den glädjen och gemenskapen som alla norrmänn känner idag!

Kenzo har fått på sig sin 17 maj scarf, så han är klar för det mesta ;) Kenneth jobbar till halv tre idag och vi pratade lite lätt om igår att vi skulle ut och äta! Men jag tror att det är ganska fullproppat med folk på dom flesta restauranger idag så vi får se om vi har tur! Ska ta med min stora kamera till stan och försöka få några fina bilder från denna dagen!



GRATTIS TILL NORGE!!!!

Nästa år blir det Eurovision song contest här i Norge! Jättekul tycker jag!


Dagens dikt!

Här sitter jag en solig och konstig kväll 
medan plutten ligger på sin mjuka fäll,

jag skulle egentligen varit på fest,
men ville vara hemma och slappa mest,

jobbet och elaka kunder har slitit ut mig idag,
skönt att slippa denna stress snart tycker jag,

Kenneth och hans far tittar på fotbollskval,              (hmmm??? fotbollskval...jaja!)
och jag laddar för Europas schlagerfestival,

Hoppas nu att Sverige vinner för det tror vi ju varje år,
blir alltid lika besvikna och Christer Björkman fäller en tår,

men i år har ju faktiskt Norge chans att vinna,
hoppas han får resten av Europa att försvinna,

imorn ska 17 maj stolt firas i detta land,
jag och Kenzo ska mysa tass i hand

Kenneth jobbar till halv tre,
kanske äta ute? vi får se!


Ha en mysic ESC (eurovision song contest) kväll! Jag ska sitta bänkad med choklad och ostbågar klockan 21.00 och heja på Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island! Det bästa med att bo i Norge är att jag kan rösta på Sverige...hihihi!



Sverige



Norge



Danmark



Finland



Island

Jobb, jobb och jobb!

Idag har det varit kaos på jobbet och det kommer det vara imorn också, man blir otroligt sliten på sådana här dagar! Jag ska jobba massa extra nu i två veckor framåt så jag får bara ladda och köra på. Jag ska sluta jobba på gina om två veckor, tänkte att jag skulle hitta ett nytt jobb som passar mig bättre. Ska bli spännande att börja ett nytt kapitel, göra något nytt och något som man trivs med.....gäller nu bara att hitta just det!

Nu ska jag bara slappa, har suttit en stund i solen och ätit kanelgifflar och druckit solo men nu ska jag se lite på tv. Har pinsamt nog fastnat framför Hotel Cesar som börjar halv åtta varje kväll....jätte pinsamt men that´s the fact! Imorn får vi ladda inför Esc (Eurovision song contest)....och hoppas på att något av scandinaviens länder vinner...gärna då Sverige eller Norge så klart!

Kram♥


Det är inte varje dag man....

dricker kaffe tillsammans med en av världens främsta låtskrivare. Detta gjorde jag i onsdags kväll....galet! Vill inte berätta så mycket mer men det var bara något speciellt som inte inträffar varje dag i ens vardagliga liv.


Fredag med sovmorgon!

Sovmorgonen idag behövdes verkligen, jag var så trött igår att jag låg i sängen redan kl 22. Idag ska jag bara jobba 3 timmar så det känns bra nu när det är sol ute och allt!

Igår så regnade det när jag gick till jobbet, inte något vidare kul alltså....hade regnjackan på mig i alla fall! Här kommer en galen bild:


Jag försöker se glad ut...men jag ser mest förbannad och galen ut här...hahaha!


Efter jobbet igår så åkte vi och tittade på ett hus som låg precis intill en bokskog. Det var en jätte mysig trädgård och huset var det inget fel på men jag fick ångest när jag gick därinne och tittade så det var inte så bra. Kändes fel liksom!


När vi kom hem så lagade vi pizza, vi hade ingen jäst hemma så vi fick improvicera lite. Vi gjorde en sconesdeg som vi kavlade ut istället eftersom man inte behöver jäst i den. Detta gick jättebra och pizzorna blev helt okej, det är godare med riktig pizzadeg men om man är väldigt hungrig och inte orkar vänta på jäsning och sånt så är detta ett bra tips!



Ha en fin dag!


Godmorgon godmorgon!

Idag fick jag jobba lite extra så jag är tidigt uppe idag också. Har inte så lång dag på jobbet idag utan slutar redan klockan 15.00, men det räcker gott och väl eftersom det är så hektiskt att jobba just nu. På söndag är det 17 maj (norges nationaldag) och eftersom den dagen är så stor här så är ju folk som galna på shoppingfronten, dom ska hitta dom perfekta kläderna....så är det bara;)

Efter jobbet idag så ska vi kanske titta på ett hus som ligger precis intill en bokskog.....jätte mysigt! Huset är inte lika mysigt som det huset jag ville ha som blev sålt men kanske man kan göra det mysigt. Det ligger i alla fall väldigt fint och det är ingen stress eller oljud där så det är bra för mig! Ska bli kul att se hur det ser ut....ska försöka att inte jämföra det huset med det andra (mitt drömhus) något som kan bli svårt!



Kolla in mina underbara örhängen som är gjorda av snäckor, visst är dom fina?

Nymålade naglar;)



Det är inte ofta jag har röda naglar men jag tycker att det är väldigt fint när man fått lite färg och inte är så blek längre!

Jag idag!


Onsdag!

Idag ska jag jobba 9-18.30 så nu laddar jag upp med en stor och go frukost och 2 koppar kaffe!  Kenzo ska vara hemma ensam länge idag så jag är lite stressad ´över det men jag hoppas att han är trött och sover. Han brukar vara extra trött när vi går upp så här tidigt, han vill alltid sova vidare. Vi gick upp 06.30 och det var väldigt längesedan jag gick upp så tidigt så det var hårt, det var inte långt ifrån att jag somnade om! Ha en bra dag!


Grillen är tänd!

Har precis kommit hem från att ha suttit vid havet och grillat.....ja, det var lite kallt men gott var det med grillmat i alla fall! Så nu har min grillsäsong startat och det är jag glad för eftersom jag älskar att grilla. Just det där med att laga och äta maten ute är så mysigt och ännu mysigare om man har fin utsikt eller är med folk man tycker om!

Annars har jag bara jobbat idag, jag sov till 10 men hade lätt kunnat sova längre. Har varit lite trött sådär i några dagar nu....kanske det är våren som tröttar ut mig???
















Härligt det ser ut eller hur?




Lite städning och lite jobb och sånt!

Mitt drömhus blev tillsist sålt för 2.2 milj, så det var tur att vi inte tappade huvudet och gav fler bud. Lätt att ryckas med i budrundor, gäller att veta vad man vill och hur mycket man vill lägga i det!

Annars har dagen varit ganska lugn! Har städat hela lägenheten, tvättat, gått promenad i skogen med Kenzo och sedan ringde jobbet så då var det bara att ta sig ned dit och jobba ett par timmar också.

Jag kollade precis på en liten tjuvtitt från årets grand prixs låtar och jag tror att Norge kommer ta hem segern i år eller i alla all få en bra placering! Sverige kan det gå hur som helst för....Är Europa redo ör opera tro? Det får vi se på lördag!

Här kommer en serie mysbilder på mig och Kenzoplutt!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥



♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥



♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥



♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


En besviken Sophie!

Mitt drömhus är nu snart sålt, folk är ju som galna och lägger in bud....på bud....på bud! Det stod ute med priset 1.620 milj och det sista budet kom precis på 2.125 milj....helt galet!!! Nu känns det precis som att jag bara vill falla ihop, har ingen lust att leta efter ett nytt hus. Jag är så fruktansvärt besviken och vill inte ens tänka på att flytta och sånt......känns lite hopplöst just nu! Vi ville ju lägga ut ett bud någonstans i mitten av vad det nu ligger på men hann inte innan det steg över det vi hade tänkt så vi hade ju ingen chans. Det känns hemskt att sitta och titta på när ens drömhus blir sålt till någon annan och man inte har någon chans till att få det. Jag hade verkligen den där känslan av att det var vårt hus och jag kunde se för mig att vi bodde där och hade det så bra. Så tråkigt!

Jaja, nu ska jag glömma bort allt det där och börja städa i lägenheten istället, det ser helt hemskt ut här. Får väl försöka komma ut en sväng i solen också senare, behöver nog lite frisk luft efter denna morgonen!


En härlig söndag med hundarna!

Idag har vi varit ute med Carro, Philip och lille Jesper på en liten ö som ligger väldigt nära fastlandet! Vi brukar åka dit och släppa Kenzo ibland eftersom det inte är så mycket folk där pga att man måste åka dit med båt. Vi hade det i alla fall jätte mysigt och hundarna fick verkligen sprungit av sig ordentligt. Kenzo ligger helt utslagen här nu.....sötnosen!



2 lyckliga hundar!



Bråkstakar!





SÖÖÖÖÖT!!!

När vi sedan kom hem hungriga som vi var så lagade vi jättegod mat och såg en film "P.S. I love you"....den var helt okej men jag hade lite svårt att koncentrera mig när det blev lite segt i filmen. Man fick en liten tår i ögat samtidigt som den var gullig liksom! Har ofta svårt att koncentrera mig när jag ser på film och när jag försöker läsa, tänker ofta på annat och kommer plötsligt på att jag ser på film eller läser något....förutom när det är väldigt spännande eller intressant då. Jag får nog börja med yoga och lära mig att koppla bort allt i huvudet och försöka att bara koncentrera mig på en sak. En utmaning helt enkelt! Har kännt mig lite borta idag, tror jag har lite för mycket saker i huvudet som jag inte kan koppla bort. Kan ju vara så ibland. Man får försöka tänka att man ska ta en sak i taget tror jag!



mmmmm! Nej...det är inte kött även om det ser ut så ;) I´ts all veggie!

Imorn så får vi se om jag kommer med en god nyhet eller en dålig.....kan vara en början på ett nytt kapitel i mitt liv. OJ...det lät allvarligt, så är det inte. Behöver inte göra det större än vad det redan är;) Men det är i alla fall något spännande som jag inte kan låta bli att tänka på!!! Vill inte bli besviken!



GOSHUND!









 


Förälskad i ett hus:)

Åh, jag vad jag mår dåligt just.....det huset vi tittade på idag är ju bara helt perfekt och jag är förälskad i det. Det var kärlek vid första ögonkastet! Det jobbiga är att det var extremt mycket folk som var och tittade på det och det kom in ett bud direkt så det kan bli sålt efter klockan 10.00 på måndag :( Jag vill så gärna bo där.....snyft!

Idag så introducerade jag och Carro våra hundar med varandra (lilla Jesper som finns på bild längre ner) och detta gick jättebra, dom busade massor. Kenzo sa ifrån när han tyckte valpen blev lite för jobbig men det gick verkligen bättre än vad jag trott! Det var jättekul att dom accepterade varandra!

Ikväll så ska jag nog bara vara hemma och slappa, skulle egentligen varit med Kenneth och hans kompisar men jag tror inte att jag orkar det....är helt slut efter den här dagen! Har tryckt i mig alltför mycket tortillas så nu ligger jag som en padda på soffan. Blir väl robinson nu snart och sedan så ska jag se avsnitten jag missat av The Hills.....riktig myslördag!


Godmorgon alla pigga och glada!

Idag är det så fint väder så nu vill jag bara ut och njuta av den friska luften och solen som skiner! Vi ska iväg och kolla på hus idag, vi har sett ett som vi är väldigt nyfikna på! Det ligger på en liten kulle och om man går upp på en liten klippa i trädgården så har man havsutsikt...hehehe! Det är lagom stort och man kan göra mycket med det huset, det måste så klart fixas och då blir det nog jättefint! Men...jag har bara sett det på nätet hittils och bilder kan ljuga så det ska bli kul att se det på det på riktigt!

Nu har jag precis ätit frukost och Kenzo har fått smaka på ägg....smaskens enligt han! Han är också lycklig över vädret idag så nu ska vi gå ut och mysa! Ha en fin lördag!






Fredag!

Dagen ser ut till att bli regning, men det gör inget för min del för jag ska jobba :) Jobbar 9-16 idag och efter jobbet vet jag inte om jag ska träffa Carro eller hur det blir, vi ska försöka introducera våra hundar till varandra snart i alla fall!

Jag är ledig i helgen så jag ska bara mysa och försöka göra saker jag inte får gjort annars tänkte jag, sedan måste jag komma igång med träningen igen...*pust*....jag vill verkligen undvika att bli lat och uttråkad på gymmet för det blir så mycket bortkastade pengar. Jag måste ta tag i det nu och kämpa, få lite muskler...hehehe!


Nu måste jag rusa....börjar jobbet om inte alls länge!


The Reader!

Igår kväll så såg vi en film som jag fick av Sanna som heter The Reader med Kate Winslet som fick några oscars för sitt skådespeleri m.m. Jag tyckte den var bra....lite seg i vissa partier men den var väldigt intressant och Kate Winslet spelar en annorlunda och väldigt speciell roll tycker jag. Det var en perfekt film att se på en torsdagskväll!


Lilla söta Jesper!

Idag fick jag träffa lille Jesper, Carros hundvalp som hon fick i lördags! Han var ju bara helt underbar och såååå söt!



Sötnosen!


Ich bin trött!

Det regnar ute och jag börjar jobba om bara en liten stund...usch! Tror det kommer bli en tråkig dag idag...eller kanske inte....jag får ju träffa CARRO!!! Jippi! Hon berättade att hon skaffat sig en liten golden retriever valp....jag höll på att sätta kaffet i halsen när hon sa det! Hade ingen aning om att hon skulle skaffa en hund, så idag ska jag få se den lille söta krabaten!

Efter att ha varit utomlands och nästan levt på glass och allt gott som finns att äta där så har jag nog lagt på mig några kilon så nu är det BACK IN BUISNESS och äta sunt igen....fullkorn och fibrer!

Här är föressten bilder på dom där madrasserna jag pratade om! Man kan ändra lägen på hur mycket madrass man vill ha respektive ryggstöd man vill han....jättesmarta och underbart sköna!








PUSS OCH KRAM!

Resa hit och resa dit!

Nu känner jag att jag är rätt så mätt på att resa runt på ett tag, det var så tråkigt att köra hem och sitta på en båt idag! Men det var skönt att komma hem och jag har varit duktig och packat upp allt. Vanligtvis så kan väskor stå i flera veckor innan jag orkar ta itu med det, jag är lite lat.....eller mycket lat rättare sagt när det gäller städning, tvättning, matlagning m.m. Men på något sätt så får jag det alltid gjort ändå!

Imorn börjar jag jobba klockan 9, något som jag inte har någon lust till....back to kaos! BIG KAOS!!!

Kenzo är glad över att vara hemma samtidigt som han inte ville lämna livet på landet i Sverige, jag får alltid locka med han i bilen när vi ska åka för han vill hellre stanna där hos min mamma. Han är så lustig den där lilla galningen....just nu är han så trött och vill inget annat än att gå och lägga sig och sova. Jag ska gå och lägga mig nu jag också, måste ladda upp batterierna tills imorn!

Nattis!


KENZO 2 ÅR!!!

När jag var i Thailand så fyllde Kenzo 2 år! Eftersom jag inte fick firat det då så får jag göra det nu! Jag ska ge han lite extra gott och smaska på när vi kommer hem till Sandefjord!

Han hade födelsedag den 27 april!

Här är han som valp:





....och dessa kort är tagna idag:



Kenzo nu!




T-shirt och skor från Thailand!

Detta köpte jag i Thailand, köpte även två strandklänningar som ni redan sett på bild.....den svarta med blåa stora blommor på och den offwhite som jag hängde upp i en palm och tog kort på.



Ett par crocs skor....världens skönaste att gå runt och skrota i, ett par äkta converse skor som jag gav ca 950 baht för...alltså ca 200 norska kronor....ett kupp om du frågar mig och sedan en t-shirt med Heidi klum på! Tyckte den var lite tuff och jag gillar färgen!


Det regnar idag!

Det är så skönt att vara hemma hos mamma och bara slappa, vi har precis ätit frukost här och nu ska vi väl snart tänka ut vad vi ska hitta på idag! Det är bara så typiskt att det skulle regna just nu men jag tror kanske att solen skulle titta fram senare idag!

Imorn åker vi tillbaka i Sandefjord och på torsdag så börjar jag jobba igen! Känns väldigt konstigt att börja jobba, ovant liksom. Allt går tillbaka till en vardag igen men snart är det sommar så det känns skönt!


Borta bra men hemma bäst!

Resan hem var lång och jag är fortfarande jättetrött och det känns inte riktigt som om jag landat än. Igår när vi kom hem så kändes det som om jag kunde sova i hundra år......båda två somnade sedan på direkten och jag sov nog i 12 timmar i natt! SKÖNT!!!!

SORGLIGT:

När vi kom till flygplatsen i Bkk så hann vi sätta oss på en restaurang och få i oss lite mat. Efter det så tog vi en kaffe på starbucks och Sanna tyckte att det var jätte jobbigt att vi skulle skiljas åt :( Det kändes så hemskt att lämna henne där när hon skulle åka, jag ville bara ta med henne hem! Men jag försökte ändå peppa henne och få henne att tänka positivt och vara stark! Hold on, hold on be strong!

Efter ett sorgligt farväl så åkte jag och Kenneth till ett hotell där vi checkade in på ett rum där fick vi duschat och vilat lite. Vi såg en film och gick en sväng till 7 eleven och köpte cola och chips! Klockan 22.00 så åkte vi tillbaka till flygplatsen och kollade om vi fick plats på något plan. Vi hade en himla tur och kom med ett plan till Frankfurt som gick vid tolvtiden på natten och vi fick även platser i buisness class....jätteskönt!!!

LÄSKIGT:

På planet så såg jag två filmer och åt god mat, men senare under natten fick jag verkligen panikångest. Alla andra sov på planet förutom några få stycken när det var turbulens och ett oväder som låg över Indien. Vi flög höger om ovädret och över molnen så det var säkert ingen fara men vi fick inte lämna sätena. Hela himlen lyste upp i olika färger...såg ibland ut som eldbollar som lyste upp....åskan blixtrade till varje sekund och jag var livrädd. Man känner sig så liten och maktlös där man sitter i sitt säte på planet, man får lita fullständigt på piloterna som flyger planet. Usch....en både häftig och kuslig upplevelse! 

TUR I OTUREN:

När vi kom till Frankfurt så skulle vi försöka ta ett plan som gick 09.30 till Köpenhamn men här stötte vi på problem. Vi hade listat oss på planet men kunde inte få ut några pappersbiljetter....något som vi var tvugna att ha. Det kan ha varit för att vi gjorde allt i sista sekund och sånt där....

Vi försökte massor av saker för att försöka komma med ett plan till Sverige eller Köpenhamn men det fanns inte så mycket vi kunde göra så vi trodde att vi skulle bli tvugna att ta ett tåg hela vägen hem eller försöka flyga en annan dag om vi lyckades ordna det. Som tur var så fanns det ett sätt.....vi blev skickade till ett biljettkontor som låg 10 minuter från flygplatsen och där lyckades vi faktiskt få ut biljetter som vi fick betala på plats. Detta var så skönt och vi kom oss till Köpenhamn 6 timmar senare.

Nu skulle vi ta ett tåg och jag köpte en biljett till oss på första bästa tågbiljettautomat och såg att det skulle gå ett tåg mot Göteborg om bara 20 minuter. Vi satte oss på tåget och åkte när vi plötsligt fick veta att våran biljett inte gällde på detta tåget utan den gällde bara på öresundståget....(som jag trodde vi satt på)....vi hade hoppat på ett SJ tåg...så då var det bara för oss att hoppa av i Malmö!

I Malmö fick vi vänta i 1,5 timmar på nästa öresundståg.....detta var jätte jobbigt eftersom vi hade massa packning och vi var jätte trötta efter resande och sånt. Tillsist så kom vi oss till falkenberg med rätt biljett och allt och där hämtade mamma och min bror oss. Jag blev så glad när jag såg dom och där stod även Kenzo och väntade på oss....både vi och han blev ju överlyckliga över att få se varandra igen. Jag har ju saknat han så himla mycket hela tiden så jag kramade och kramade och kramade han hela vägen hem!


2 filmer från Thailand

Här kommer två filmer som tog för lång tid att ladda upp i Thailand. Den första är från aptemplet där en liten rackare attackerade mig....han ville skrämmas! Den andra är från våran färd i en "VIP" tuk tuk!





En cowboy och två cowgirls!

Fick aldrig uppdaterat min blogg på flygplatsen i Bkk så detta skrev jag innan vi kom dit....nu är jag hemma men det skriver jag om i nästa inlägg!


Nu har vi påbörjat vår resa hemåt och vi började med att kliva på en buss / Van som tar oss till Bkk flygplats där Sannas plan går klockan 17.15. Jag och Kenneth måste vänta tills på natten förrän vi vet om det finns platser till oss på ett plan hem till Europa. Vi tänkte att vi skulle checka in på ett hotell som ligger på flygplatsen så att vi kan slappna av och ta en dusch m.m. Det är inte heller säkert att vi kommer med ett plan idag....vi får se!


Igår (i fredags) så red vi på hästar alla tre, det var så roligt!!! Sanna har inte ridit sedan hon var liten (sedan hon och jag gick på ridskola) och Kenneth hade aldrig testat det så det var en upplevelse för alla. Jag red sist när jag var i Thailand för ca 2 år sedan så det var inte helt nytt för mig men det är alltid samma härliga frihetskänsla som dyker upp när jag får chansen! Alla tre fick galoppera med hästarna på stranden och det var ju bara superkul, det blev mycket skratt och det var så kul att se varandra rida runt där!


På kvällen igår så åt vi på en tysk restaurang, jag och Sanna åt potatisgratäg...den var väl god men vi förväntade oss något annat så vi tröstade oss med glass på Swensen´s glassbar senare! Vi shoppade ingenting igår för vi är lite nervösa för våra väskor på flygplatsen när det gälller övervikt och grejer så NO MORE SHOPPING!!!

See you later!



Herr kackerlacka letade efter mat!







Kanske solade lite för mycket...hehehe!



Frukost på lotus köpcentrum! När man beställer en kaffe så får man libanesiskt te och små bokstavskakor till! Jag beställde sandwich med pommes här!



Här åker vi buss in till stan, det var extremt mycket trafik och folk denna kvällen! Kenneth och pappa fick stå på bussen! Detta skulle man inte se i Sverige eller Norge! Bakom bussen så kör det en kvinna med sitt lilla kök på sin moppe!



Vi åkte VIP tuk tuk här....kolla in den platta skärmen!



Sanna på sin vita springare!



Bröderna cartwright kan slänga sig i väggen för här kommer vi!



Fina hästarna...dom var så snälla!



Glass på Swensen´s! Detta var pappas glass!



mmmm.....detta var Sannas glassbomb!


RSS 2.0