Kvällsinlägg!

Nu har jag precis varit ute och gått den sista kvällspromenaden med Kenzo så nu är jag redo för att gå och lägga mig. Är trött, uttråkad och sugen på choklad så då är det lika bra att bara gå och lägga sig och vakna till en ny dag.

Imorn börjar jag jobba klockan 14 så då har jag lust att hinna med massa saker innan det. Ska släpa upp Kenneth och tvinga honom att hitta på något med mig, blir glad bara vi åker någonstans och går en promenad. Det blir ju säkert sol imorn och den ska  bannemej njutas!

Tänkte kanske vi kunde åka hit till denna stranden och gå promenad, här brukar vi sola och bada på sommaren!


Nu är sommarvädret runt hörnet!

Idag har det varit underbart ute och det tror jag att det ska vara hela veckan faktiskt. Imorn så kommer det bikinis på ginatricot som jag ska packa upp så det ska bli spännande. Jag älskar bikinis och jag gillar att ha ganska många att välja mellan på sommaren. Jag ska ju träna upp min kropp nu innan bikinisäsongen så att jag känner mig snygg men det är lättare sagt än gjort när man går och blir sjuk i 2 veckor....usch!!!

Idag var vi en för lite på jobb och det var massor att göra så jag är ganska sliten nu, massa kunder och massa varor! Önskar ibland att jag hade 4 armar så att allt gick mycket fortare!



Kenzo njöt i solen idag, han blev så glad när vi var ute och gick över att det var så varmt och sedan så låg han och
solade sig när vi kom in...


Dvärgpinscher försvunnen 10 000:- till den som finner henne!



Dvärgpinschern Rizla försvann i torsdags den 26 mars och är spårlöst försvunnen. Hon försvann på Geilo och man vet inte om hon blivit tagen av någon eller om hon blivit skadad eller skrämd och bara försvunnit. Om någon vet något eller har något tips så hör av er till:  Marian på kennel Norwinstars  98857963

Jag ber alla att hålla ögonen öppna för om hon blivit tagen så kan hon finnas var som helst!!!

Kenzo hjälpte mig med tvätten idag!

Se här vad duktig han är:

Jag har varit duktig idag!

Nu har jag tvättat alla kläder samt vikit alla som var torra, jag har dammsugít och lagat mat till mig själv! Känner mig väldigt duktig! Jag har ganska mycket energi idag efter att jag sovit så gott i natt så då går allt så mycket lättare!



Vegetariska filéer med couscous och sallad!

Jag och Kenzo har gått en promenad och shit vad kallt det var ute. Vi blåste nästan bort! Kenzo är helt slut efter att ha gått promenad och hjälpt mig med tvätten, han sover jätte djupt i sin korg!






Imorn börjar en ny jobbvecka och nästa vecka så är det faktiskt påsk! Det är kul tycker jag, funderar på att åka hem då till mamma. Här firas inte påsk på samma sätt som i Sverige och jag skulle vilja hem till påskmaten, brasan, fyrverkerierna och påskäggen så klart! Har inte varit hemma under påsken på några år nu så det är väl på tiden!


En blåsig måndag!

Nu sitter jag och äter frukost, jag gick upp väldigt sent idag för att jag drömde så mycket. Det var verkligen skönt att somna om hela tiden och veta att man skulle drömma ännu mer. En underbar sovmorgon helt enkelt:) Kenneth gick upp klockan 8, pigg som en mört men väldigt sjuk och satte sig vid datorn och såg på filmen Arn. Kenzo låg kvar i sängen med mig och drömde han också, han skällde en gång och morrade under täcket. Undrar vad han drömde egentligen, en mardröm säkert!



Idag vet jag inte vad jag ska hitta på. Om jag drar ner till stan så kommer jag bara slösa bort mina pengar på onödiga saker, om jag är hemma så kommer jag ha tråkigt och ha dåligt samvete för att jag är förkyld och inte kan gå långpromenad med Kenzo, borde tvätta och vika kläder, borde städa och organisera garderoben...vilket dilemma! Inte lätt att vara mig med mina bekymmer inte...hehehe!


Söndag!

Ni har väl inte glömt att ställa om klockan till SOMMARTID!!! Whohoooo!!! Snart är det påsk och det ska bli kul, är ledig ganska många dagar och min mamma kanske kommer på besök!!! Idag är det blå himmel och sol...det är bara så tråkigt att Kenneth är sjuk och jag är superförkyld och borde inte vara ute och gå för mycket. Tråkigt!

Nu sitter jag och lyssnar på Jason Mraz....hans röst och album är ju bara helt underbart! Blir så glad och avslappnad av hans musik! Jag sitter och väntar på att Sanna ska ringa från Laos på skype, undrar hur hon har det nu min gumma!

Åh, vad jag vill bo i hus nu, känns så trist att sitta i en liten lägenhet på översta våning med en liten balkong som man aldrig sitter på. Skulle vara helt underbart med en trädgård, få lite frihet liksom! Speciellt nu när vårvädret börjar komma!



Lördag så långt!

Idag var vi på två husvisningar men dom husen var inget för oss. Dom var inte inbjudande alls, trånga små gångar överallt och konstig planlösning m.m. Efter det så gjorde vi mat hemma, det blev pasta och vegetarisk färs på mig. Sedan så har jag diskat och tvättat mer kläder så jag har varit väldigt duktig trots hosta och förkyldning!

Nu om bara några minuter så ska jag släcka alla lampor och ha det mysigt i mörkret . Har tänt några stearinljus så nu är det riktigt mysigt här. Kenneth har blivit lite sjuk så han ligger i soffan och tycker synd om sig själv....stackaren!!!

Ha det så bra och jag hoppas att ni också släcker lamporna:)

Problem med hyn!

Problem med hyn är väl ganska vanligt bland många så det är nog inte bara mig. Jag har små prickar överallt i ansiktet och det blossar ofta upp röda små elakingar här och där. Detta har varit ett problem länge men ibland så är det värre och ibland bättre. Det kan hända att jag är allergisk mot någon form av mat men jag vet inte vad det skulle vara i så fall, men jag märker ganska stor skillnad när jag äter sunt i motsatts till när jag proppar i mig choklad och fet mat. På sommaren om jag använder solkräm i ansiktet då ser jag inte klok ut efteråt, då blossar det verkligen upp.

Jag är noga med att ta bort smink  och jag använder renjöringsmedel som min hy tillåter och jag vet att den kan reagera på olika krämer m.m. Det är så jobbigt att ha detta problem och jag vet att många lider av det, många har det mycket värre än mig och man går och avundas dom som har perfekt hy.

Jag har nu gjort ett sista försök med att bli av med detta problem och nu ska jag testa Proactive. Carro har precis börjat använda det och hon säger att det redan har gett resultat och hyn har blivit jättefin! Jag beställde detta på internet, men jag gick in på den svenska sidan och betsällde så det kommer hem till min mamma. Jag får inte testat det förrän jag får det av henne men det är det värt för jag tror det blev billigare att beställa från Sverige. Jag är spänd och hoppas att det ska fungera så till alla er med oren hy så ska jag nu vara provkanin och se om denna produkt verkligen fungerar!




Får se om min hy blir lika fin som Jessica Simpson nu då! Har din blivit det Carro?

Tankar om olika viktiga saker!

Idag är jag ledig och nu har jag och Kenzo precis ätit frukost. Dagen kommer att innehålla att gå på husvisningar, kanske ta en kaffe med Carro och höra på jazz, tvätta kläder och städa lite och mysa med mina två killar här hemma!

Glöm inte att släcka ljuset ikväll mellan 20.30-21.30....det finns verkligen massor av smågrejer man kan göra för att förbättra miljön varje dag. Jag vill vara duktig och tänka på miljön men jag vet att jag kan vara väldigt slarvig ofta och tex låta tvn stå på medan jag grejar med annat, duscha onödigt länge, ta en påse när jag shoppat mat eller något annat istället för att alltid ha med mig en egen, ber Kenneth att hämta mig på jobbet när jag kan gå osv.....smågrejer liksom. Ska försöka bli duktigare på detta! Det jag är väldigt duktig på det är att sortera soporna....inte allt kanske men mycket i alla fall!

Såg precis på nyheterna ang det här med att många har hittat glas i kronfågels frysta kycklingar, jag hoppas ju så klart att ingen någonsin köper kycklig därifrån igen och att hela skiten läggs ned. Blev så äcklad när jag hörde att dom skickat tillbaka/ tagit bort flera ton med kyckling. Det gick verkligen upp för mig hur många djur som föds upp och mördas varje dag för människans skull....jävligt äckligt och jag blir så ledsen!!! Jag är väldigt stolt över att vara vegetarian och för att jag inte stödjer köttindustrin men jag önskar bara att fler tänker så.Tänk om man kunde minska detta, jag antar att mycket kött bara slängs också när det har gått ut på datum. Så jäkla onödigt!!! Om man inte vill bli vegetarian så kan man väl i alla fall tänka sig om och kanske inte äta kött varje dag och jag tror det gör skillnad om varje person minskade sitt köttintag. Det finns massor annat att äta, man mår bara bra av att variera sin kost med lite nyttigt istället!









Let´s dance!


Jaha, då var danstävlingen över och vinnarparet blev Magnus & Annika! Jag trodde faktiskt att Laila & Tobias skulle vinna men så fel man kan ha! Jag tycker att Laila dansade så jäkla bra i sista dansen medan Magnus bara lekte apa;) Men det går väl på utveckling så då vet jag inte......



Vinnaren av Let´s dance 2009! Magnus världens starkaste man!



Andra platsen gick till Laila Bagge!




Massa massa snöööö!!!!

Det har verkligen snöat hela dagen och det har varit kaos här och där. Jag har inte märkt så mycket av snön när jag varit på jobbet mer än att det inte varit så många som shoppat idag. Men varorna kom jätte sent och chaffören sa att det var helt hemskt att ligga på vägarna idag...stackarn!



Detta var imorse så nu är det ännu mer snö! Galet!!!

Ikväll ska jag kolla på let´s dance finalen och mysa under en go filt med "varma koppen". Hejar inte på någon speciell utan jag tycker bara det är kul att se dans och dom har ju blivit väldigt duktiga nu!

Kenzo har lärt sig att hämta min plånbok om den ligger på golvet, jag lärde han det precis. Han är väldigt ivrig när jag tar fram godis och ska träna med han så det är oftast väldigt svårt att lugna ner han och få han till att lyssna. Men vi lyckades!


Kolla blicken...hahaha!

Idag shoppade jag detta:



Örhängen och armband gjorde av snäckor och favorit trosorna som jag hamstrar upp ifall dom försvinner!

God kväll!


Då var det natta!

Nu började det snöa, det ska snöa massor inatt och imorn. Tror att det ska bli ca 20 cm....usch!!! Jag ska jobba tidigt imorn så jag har skaffat snålskjuts, Kenneth ska köra mig till jobbet pga min förkyldning och snön.

Jag mår bättre nu föressten :) Imorse och fram till klockan 16.00 ca så mådde jag skit dåligt och febern bara forsade ur mig och jag var genomblöt hela tiden men nu känner jag mig pigg och glad igen. Har bara vanlig förkyldning och hosta nu!

Godnatt på er!



Smile!


Fortfarande jättesjuk!

Har fortfarande feber och igår så hade jag ont i ena örat...tänkte ju att det kunde vara öroninflamation men idag är det lite bättre även om jag känner av det. Hade lika mycket feber igår kväll som jag hade imorse så jag börjar bli lite misstänksam. Har haft feber i fyra dagar nu men den har inte varit superhög (kanske pga all alvedon?). Svullnaden i halsen har gått ned och gått över till hosta.

Ringde min fastläkare här i Sandefjord (man har det i Norge) men då var inte hon där och dom hade inga tider till mig så jag måste vänta tills imorn och då måste jag ringa kl 8 för att få tid. Jag ska jobba både idag och imorn så det känns lite jobbigt att man ska behöva vänta och gå runt med feber istället för att få reda på om jag har en infektion och få penicillin för det! Blir så frustrerad på detta fastlege systemet! Om man drar till akuten så ber dom en att ringa fastlegen istället! Man får inte hjälp någonstans....känns som om man måste vara hajbiten för att få hjälp! Så nu ska jag gå runt och pinas ett dygn till :( Men jag hoppas att jag blir bättre senare idag så att jag slipper gå till läkaren! Ska tvinga i mig frukost nu och massa vatten, Kenneth skäller på mig om att jag inte dricker något så då får jag lyssna på han;)

Finns inte så mycket annat spännande som händer i min vardag nu....VILL BARA BLI FRISK!

Ha en fin dag allihopa! Slänger in en bild på min underbara pojkvän istället som måste stå ut med mig om dagarna... bild på mig vill ni inte se, jag lovar..hehehe!


Mums med Våfflor



Det blev väldigt goda våfflor idag och jag gillar kombinationen med hallonsylt och vaniljglass...mmmm!!!

Idag så var det jätte jobbigt att jobba, jag hostade massor och var tvungen att snyta mig varje 5 minut. Ju mer jag snöt mig desto rödare blev min näsa så nu måste jag smörja den hela tiden...det sviiiiiiider!!!!!

Nu börjar snart min tv-kväll och jag tänkte att jag skulle virka lite samtidigt. Helle och Carro vill ha ett sånt där smalt "hippiehårband" som jag virkat som ni kan se på två bilder som jag lagt ut på bloggen. Det går ganska snabbt att virka dom men det svåra är att veta hur stor/ liten man ska göra dom så att dom passar på deras huvud. Jaja, jag får väl bara prova och se!

Superonsdag!

Idag är det Sophie´s speciella superonsdag och den innehåller våffeldagen (så klart), Gossip Girl och Lost! Men det är ju senare idag, först så ska jag jobba några timmar med denna dumma förkyldning som inte vill försvinna! Fattar inte hur mycket snor det får plats där inne, tar ju aldrig slut! Det värsta är att jag har fortfarande ont i halsen men det har gått över i tjock äcklig hosta och det kliar något kolosalt i halsen! Får undvika kunder idag, vill inte hosta ner dom precis!

Nu ska jag gå ut med Kenzo så han får göra det han måste innan han ska vara ensam hemma! Ha det bra så länge!


Låt mig presentera den nya stjärnan!



Visst är det lustigt!



http://www.photofunia.com/


Våffeldagen imorn!

Imorn ska det ätas våfflor som bara den för imorn är det våffeldagen! Som dom flesta säkert redan vet så älskar ju jag sådana här traditioner, det är både mysigt och en social grej om man känner för det! Att man samlas och fikar eller bara överraskar någon eller vad som helst! Det dumma är bara att jag är sjuk så jag vet inte om jag kommer orka att stå och laga våfflor och när jag väl då ska äta dom så kommer jag inte känna någon smak!

Inspiration:

   


Visst ser det smarrigt ut? Tycker också att det ger lite vårkänsla!


Sol utomhus, sjuk inomhus!

Jag har verkligen åkt på vinterns dunderförkyldning! Ligger här och tycker synd om mig själv med feber, snuva, torra läppar som svider, blek som ett lakan, huvudet dunkar och Kenzo är rastlös!!! Blir nog inget jobbande idag inte, håller tummarna för att jag slipper jobba och att dom hittar en ersättare för inga kunder vill väl ha med ett sånt här förkyldningsmonster att göra som nyser hela tiden!

Solen strålar ute och jag orkar inte göra någonting....tittade precis på en halvbra film "my best friend´s girl" ....komedi! Men det hjälpte inte så mycket på humöret tyvärr! Kenneth är ledig idag men jag sa åt honom att gå ut och hitta på något istället för att hänga med tråkiga mig här hemma som bara klagar och ber han hämta saker hela tiden...stackarn! Imorse så var han på jakt efter mitt läppsyl som jag tappat bort...PANIK då såklart så han letade överallt men hittade det inte. Sedan så gjorde jag ett tappert försök till att få upp rumpan ur soffan och se om jag kunde hitta det och då lå det i min väska så klart! 

Det är så jäkla tråkigt att inte få träna heller...känns som om allt det slitet och tiden man lagt ned på gymmet nu är förgäves, att man liksom måste börja om igen från början för man blir ju så svag när man är sjuk och det tar ju tid innan man blir helt frisk! Attans också!

Varnar känsliga tittare för första bilden...hehehe!



Fruktansvärd bild....men är man sjuk så är man!



 


Jobbigt att ha feber!

Idag har jag haft feber hela dagen och det har varit väldigt jobbigt att jobba idag. Jag fick Helle till att stänga för mig så att jag slapp det. Nu har jag precis ätit pizza som Kenneth lagat...jättegod! Trodde mina smaklökar var borta men som tur var så är dom kvar. Har endast levt på frukt idag annars....så min kropp behövde lite fett nu för att fortsätta sitt arbete mot dom dumma bacillerna. Jag har ätit alvedon hela dagen och dom har hjälpt litegrann mot halsen och febern och nu efter att ha ätit pizza och druckit cola så känns det lite bättre! Rekommenderar den medicinen när ni är sjuka....fet mat, coca-cola och glass...gör susen!!!


mmmm!!!



Nu ska jag ligga under täcket och titta på tv hela kvällen och försöka bli frisk!


Sjukling!

Usch, jag känner mig inte helt bra! Det gör extremt ont i halsen när jag sväljer och jag känner mig slapp. Alvedon, halstabletter, honung, isvatten hjälper inte ett dugg *snyft*. Hoppas att det blir bättre imorn, orkar inte vara sjuk igen! Kenneth gjorde soppa till mig innan....han är så söt som tar hand om mig! Han har kännt på min panna typ tio gånger för att försökra sig om att jag inte har feber! Gullegris!

Nu ska jag och Kenzo gå och lägga oss, Kenneth är ju en nattuggla som vanligt så han sitter nog uppe en stund till! Denna bilden föreställer en sjuk och deppig Sophie som tycker synd om sig själv. Hon tänker för sig själv att hon inte vill svälja någonsin igen utan hon tänker hålla salivet inne i munnen för all evighet istället. Bättre det än att stå ut med halsont! Känner mig väldigt fånig men det är lov när man inte mår bra...då får man faktiskt vara deppig och klaga! Godnatt!



Så här känner jag mig nu, dassig och slapp!

Oh sunday, bloody sunday...

Vaknade med halsont såklart....bläääää!!! Jag är inte svullen på sidorna på halsen som jag brukar bli men det gör skitont när jag sväljer!!! Får leva på luft idag för det gör så ont att äta och även dricka! Jag har fått i mig frukost och lite kladdkaka så jag överlever nog;) Kenzo skulle busa med mig i sängen i morse, han kom med sin leksak och gjorde allt för att få igång mig och väcka mig. Kenneth passade då på att ta bilder på oss!



Kenneth har namnsdag idag, men jag visste inte det förrän mamma messade han och gratulerade honom. Han messade tillbaka till mamma i smyg och skrev till henne att hon skulle messa mig och skriva att jag skulle baka tårta till honom bara för att han har namnsdag. Han tycker att det är fånigt att min familj firar namnsdagar så nu skulle han göra en stor grej av det...hehehe! Han fick sin kladdkaka tillslut i alla fall!



Idag har vi gått en promenad ute i skogen, men det var väldigt hög snö där så det var jobbigt att gå. Jag var ju så smart också som tog på mig kalla gummistövlar och smala byxor som jag stoppade ned i stövlarna så att all snö skulle komma ned i dom....FYYY vad kallt det blev! Jag är så klantig! Kenzo var överlycklig över att få komma ut och springa lös och han hittade även en liten skogsbit som var snöfri....Jippi! Men han tyckte inte om skidåkarna som åkte förbi oss, dom ville han helst attackera tror jag...*suck*!







Nu ska jag sitta och slappa i soffan och ha ont i halsen. Ska stämma min gitarr och försöka spela lite på den...blir bara så rastlös fort när jag inser att jag glömt så mycket och inte klarar att få det att låta bra! Ångrar att jag inte lärde mig mer gitarr när jag var yngre för då jag hade mer passion och mer tålamod för det.

Ikväll är det Beck, det får inte missas....


Mardrömmar!

Klockan är nu 00.30 och vi har precis kommit hem efter att ha varit på bio. Det var jag, Kenneth och Magnus (Kenneths barndomskompis, hur go som helst) och vi såg "Män som hatar kvinnor". Den var riktigt bra faktiskt, den levde upp till förväntningarna som jag hade innan. Jag hade ingen aning om vad den skulle handla om eller vad det var för slags film så jag blev överraskad! MEN....jag kommer garanterat få mardrömmar för det var vissa scener där jag knappt kunde titta och sådana scener sätter sig djupt in i mitt huvud och skrämmer mig på nätterna. Jag tyckte den var väldigt läskig vissa partier, jag är ju så jäkla känslig och feg. Vill liksom inte se sånt som jag vet sätter sig i huvudet och gör att jag mår dåligt. Ja....jag vet att det bara är film men det hemska är att sån där skit händer i verkligheten och det är det jag tänker på när jag ser sånt.

Filmen var i alla fall jättebra och nu är jag tröttast i världen så jag tror min säng ska få lite sällskap nu. Hoppas jag slipper dom där mardrömmarna:( Godnatt!






Lördag!

Idag har jag jobbat hela dagen och känner nu att jag är ganska sliten, har varit mycket folk och mycket att göra på jobbet idag. När jag gick ned till jobbet så tog jag massa bilder....tänkte först att jag skulle ta lite vårbilder påväg ned men det blev mest konstiga bilder;) Idag fyllde Helle på jobbet år och jag tog med en "tårta" och en present som jag köpt dagen innan. Tror hon blev glad i alla fall!

Ikväll ska vi gå på bio och se "män som hatar kvinnor" och det ska bli kul. Hoppas den är lika bra som folk säger att den är....man får ju höga förväntningar när man hör folk prata om den. Jag kan inte hålla mig längre...idag blir det socker på mig....jag har inte lust att käka morötter på bion, där går gränsen...hehehe!



Jag på väg till jobbet!




Ett litet idylliskt café



Svart katt över vägen....*tvi! tvi! tvi!*



Tre glada duvor njöt av solen



Framme vid mitt jobb!



Jobb!



Present och tårta till Helle! Grattis igen! SOCKER!!!! Mmmm!!!

Glöm inte Robinson ikväll....jag ska spela in det! Ha en fin Lördagskväll!


Fredag!



Jag har knappt varit hemma på hela dagen så nu var det skönt att komma hem och slänga sig på soffan. Nu är det utrösting på let´s dance och snart vet man vilka två som ska gå till final. Jag tycker att alla är lika duktiga så det är spännande! Finalisterna blev.....Laila & Tobias.....och...Magnus & Annika! Det var bra!

Idag har jobbat och sedan så har jag umgåtts med Carro nu ikväll. Vi har varit och kollat på när hennes man spelar in ett nytt album i studion. Det är både intressant och kul att lyssna och se på när dom spelar in det. Dom är väldigt duktiga och låtarna jag hörde var väldigt bra, så det kommer nog gå bra! Önskar att jag var så musikalisk, hade varit så kul. När jag var yngre så var ju musik mitt största intresse och jag skrev låtar, sjöng och spelade gitarr. Jag lärde mig själv att spela gitarr och jag blev med tiden ganska duktig men sedan så hände något och jag lade bara ifrån mig gitarren. Nu har jag ju glömt allt och har inte alls samma glöd som jag hade då. Verkligen synd!



Syns att Carro har fått lön idag....shoppa shoppa shoppa!!!



Carros man Philip



Trummisen Ole



Sitter och i soffan och lyssnar!



Carro är otroligt stolt över sitt nya nagellack som hon köpt idag....ja Carro det är jättefint!

Imorn ska jag jobba och jag måste gå och lägga mig nu så att jag orkar med morgondagen, lördagar är konstigt nog alltid slitsamma och hemska att jobba på! Ha en bra helg!



Rolig T-shirt som jag överraskade Kenneth med....ska mysa i den hemma!










Torsdagkväll!

Nu sitter jag här och bara gäspar, blev plötsligt väldigt trött! Idag har det varit ett helt underbart väder och det hjälper verkligen på humöret på alla folk. Alla blir så glada och sitter verkligen och myser ute i solen med kaffe och nyinköpta solglasögon. Härligt! Många har tagit av sig vinterjackan, men jag fryser fortfarande så min får stanna på en stund till tror jag!

I morse så pratade jag med min bästa kompis på skype, det var så skönt att prata med henne och höra att hon hade bra. Hon befinner sig i Laos mitt ute i bushen där hon inte känner någon förutom några få som hon jobbar med. Jag är så imponerad och stolt över henne/dig!

Nu ska jag se sista avsnittet av The City och sedan ska jag gå och lägga mig....får väl erkänna att jag tittar lite halvt på ungkarlen just nu på tvnorge och nu kysste svenska Anna Ungkarlen...hihihi! Hon är lustig!

Orkar inte gå ut med Kenzo men jag måste, Kenneth är inte hemma heller och jag hatar att gå ut ensam i mörkret! Tur att jag har en stor och farlig hund som skyddar mig mot allt farligt;)



Godnatt!





Go´morron!

Fattar inte vad som har hänt med mig, vaknar klockan 7 och 8 på morgonen nu för tiden utan att jag behöver. Knäppt! Idag ska jag bara jobba 3 timmar, ganska skönt eftersom det är så fint väder ute och då vill man inte vara inomhus. Jag önskar att jag hade ett hus nu med altan och stor trädgård. Det hade ju varit så otroligt mysigt, Kenzo hade kunnat vara ute hela dagen och sprungit runt och lekt och jag hade kunnat läsa en bok och dricka kaffe på altanen. En härlig bild i mitt huvud som jag hoppas kan bli verklighet snart! Men lycka kostar tyvärr:(



Jag just nu, försöker se pigg ut men det är jag absolut inte. Sitter i myskläder i soffan och väntar på att jag ska skype med min bästa kompis som befinner sig i Laos!

Jag har tagit fram mina sommarjackor, solglasögon och tunna skor nu...men känner ändå att det är lite för kallt för det ännu. Jag hatar att frysa och dom säger ju att man ska svettas in våren så att man inte klär av sig för tidigt och blir sjuk. I slutet av mars för två år sedan så kunde jag och Kenneth sitta i T-shirt uppe på ett berg utan att frysa. Det var nästan sommar då och det var så konstigt att det var så varmt i mars liksom. Kan ju hända att det blir så i år också, att det kommer en värmebölja helt plötsligt! Här är en bild från det året när vi satt i t-shirt i mars-månad! Vi grillade och myste!



I slutet av mars för två år sedan, galet varmt! Detta var också ganska sent på eftermiddagen!

Ha en fin dag allihopa!


Onsdag och Earth Hour

Idag är det en helt vanlig dag som inte innehåller så mycket spännande. Jag ska jobba hela dagen och sedan bara gå hem och slappa! Igår så åkte jag och Kenneth ut för att kite (åka skidor efter en stor drake) men vinden blåste lite fel och det var mycket kastvindar så vi gjorde inte det. Det hade slutat med att vi kraschat in i skogen om vi hade provat! Vi fick i alla fall gått en promenad med Kenzo och när vi ändå var i närheten av Kenneths mamma så stannade vi där och fikade! Jag klarade hålla mig undan sötsaker men tyvärr inte kaffet....dumma mig!



Blev ingen kiting men en fin promenad!



Så här ser kiting ut på vatten, men kan också göras på snö som sagt!

Jag läste precis på bloggstartsidan om ett projekt som heter Earth Hour som jag tänker vara med på och det tycker jag att alla ska även du!!! Lördagen den 28 mars kl 20.30 så ska miljontals människor, företag, organisationer släcka ljuset. Detta är en manifestation för klimatet! http://www.wwf.se/v/klimat/earth-hour/1196404-earth-hour-2009-startsida Jag tänker släcka ned allt elektriskt och hitta på något annat vettigt istället! En timme är ju ingenting, det borde alla göra!

Nu ska jag göra klart min mat som jag ska ha med på jobbet. Dagens meny är: Vegetariska Qournbitar med spenat och cashewnötter! Ska ta med frukt också!




Härlig morgon!

Typiskt! Nu skiner solen och himlen är helt blå, kunde den inte gjort det hela helgen istället;( Jag och kenzo har varit ute och gått runt en damm som ligger precis vid oss, bugårdsdammen heter den. Men vi kallar den ankdammen eftersom det är så många ankor där som Kenzo tycker om att skrämma! Det satt två svanar på isen och sov, det såg så fredfullt ut! Synd att jag inte hade kameran med mig för det var så fint i morse när jag gick där. Isen har smält på ett ställe på dammen och där i badade ankorna, överlyckliga över att dom äntligen fått sig en pool igen:)

Min nyttiga vecka börjar idag, ska bara äta nyttigt och försöka undvika bröd och socker så gott det går och undvika att dricka för mycket kaffe. Ska hålla mig till morgonkoppen och inte mer! Nu äter jag havregrynsgröt med russin och linfrön i samt knäckebröd med banan på! Känns redan mycket bättre...hehehe! Får se hur länge jag står ut!

Jag börjar jobba nu klockan 9 och jag funderar på att trampa igång cykelsesongen, har inte vågat cykla innan pga av is och snö men nu kanske man skulle ge sig på det. Innan när jag var ute så var det is på vägen så jag får nog tänka igenom detta projekt en gång till innan jag riskerar mitt liv på cykeln. Kenneth är livrädd när han vet att jag är ute och cyklar, dels för att jag är klantig men också för det att jag inte är så duktig på det;)

Kenzo ska vara hemma 5 timmar idag, stackarn! Hoppas att han sover och är lugn då!

Ha en bra dag!

Strandpromenad och fakta om mig!

När Kenneth kom hem vid klockan två så gjorde vi varm choklad och begav oss ut till en strand som ligger ytterst på fjorden (Vesteröya). Det var ganska kallt där och blåste en del men det var mysigt ändå och väldigt vackert! Har varit där några gånger innan och då har vi gått upp på ett högt berg och grillat där! Älskar att vara ute i naturen, att bara vandra runt och ha det skönt! Kenzo var som vanligt överlycklig över att få springa lös, men vi måste ha lite koll på så att det inte kommer någon gående mot oss för då har han en tendens att skrämma livet ur folk genom att yla på dom. Han är så feg och är väldigt reserverad mot andra folk så det är lite jobbigt att behöva passa på. Men annars så är det jätte skönt att kunna släppa han lös och se all den glädjen som han utstrålar genom att skutta runt och springa så fort han kan förbi oss m.m. Han träffade till och med en hundbrud när han var ute och gick som han lekte lite med, så nu ligger han helt död här i soffan under mitt täcke;)







Det stod konstigt nog en stol mitt på stranden, den skulle ju bara provsittas av oss!







Kenzo gör ett tappert försök till att få igång husse(Kenneth), vill gärna bli jagad av honom!

Imorn börjar jag jobba igen, helgen har gått skrämmande fort och jag känner mig inte klar för morgondagen alls. Men jag är väldigt klar för sund mat och hård träning framöver! Känns bra att jag fått lusten tillbaka att träna eftersom då när jag var sjuk så tappade jag helt och hållen lusten att komma igång igen och trodde att det skulle fortsätta så, men skam den som ger sig:)

Lär känna mig lite mer:

Namn: Sophie Marlene Jarl
Smeknamn: Nine, Soffipropp
Ålder: 23
Färger: brun, orange, beige, blå
Band: Foo Fighters
Klädstil: Olika från dag till dag, gillar surfstil och rockstil
Favoritplagg: Mysbyxor
Djur: Hund och katt
Intressen: Kläder, träning, dans
Mat: Vegetariskt
Dryck: Soyamjölk, Kaffe och nypressad apelsinjuice
Serier: Sex & The city, Gossip Girl, The City
Frukt: Mango och banan
Bär: Smultron
Älskar: Min pojkvän, Min familj, mina vänner, Kenzo och Choklad
Hatar: Kött, Sjukdomar och onda människor
Film: Finns så många...men gillar annorlunda filmer som t ex. Kalle och chokladfabriken
Smink: Mascara
Smycke: fotlänk
Skor: Flip flops
Årstid: Vår
Sophiecitat: Ta det lungt, det ordnar sig alltid;)







Då var man nyklippt!

Vaknade vid 8.00 imorse som vanligt nu för tiden, har verkligen blivit en riktig morgonmänniska...en riktig piggmört! I alla fall så såg jag klart på Beck som jag klarade att somna ifrån under nyheterna igår kväll. Som tur var så spelade Kenneth in det så jag fick sett slutet i morse! Ett lika äckligt avsnitt som förra veckan om sexuella övergrepp på tjejer, blir så förbannad och äcklad av att det finns sådana sjuka männ runt omkring!

Hade tid hos frisören klockan 11 så då satt jag där och hade det gott. Fick kaffe och blev omhändertagen av underbara och duktiga Camilla!!! Vi babblar om allt möjligt, hon är så go! Jag blev jättenöjd med håret och det känns verkligeen mycket tjockare nu när vi klippte upp det mer. Luggen klippte jag också, men eftersom jag har den väldigt snett så tänker man inte så mycket på att den är kort. Jag slingrade bara utväxten den här gången, Camilla tyckte att jag hade fin och jämn färg så vi behövde inte smeta ut färgen på resten av håret. Hon tyckte att jag skulle vårda det mer, jag har varit dålig på det och det vet jag. Måste vara duktig med inpackning nu fram över så att det håller sig fint och hon sa att jag då behöver en inpackning med proteiner i!

Här kommer en bild på min frilla!


Solen kom tillslut!

Nu har vi precis kommit hem från en lång promenad ute vid stranden en bit härifrån, det var faktiskt ganska varmt ute när vi gick och jag tror att det är varmare nu för nu skiner solen och himlen är blå:) Kenzo ligger och solar sig på golvet här nu, han älskar det! Det var jättefint där vi gick, idylliskt!

Nu ska vi snart göra lite mat och sedan ska jag nog ner och träna en stund! Imorn ska jag till frisören och klippa mig och kanske slingra håret om det är friskt och starkt nog. Får hoppas att det blir bra!


Söndag...what to do!

God morgon!

Vaknade som vanligt ganska tidigt så jag har varit uppe en stund redan. Har varit ute med Kenzo och ätit frukost! Så, vad ska man hitta på idag tro? Just nu så är det otroligt skönt att bara sitta i soffan och mysa men jag kommer nog bli rastlös snart! Men vad kan man hitta på i Sandefjord på en söndag mitt i vintern mer än att gå promenader? Hmm...man kan ju gå på bio, fika på café och bowla men mycket mer kommer jag inte på! Vädret är inte så fint heller tyvärr, grått och trist!

Snart är det påsk och jag såg på jobbschemat att jag var ledig många dagar i streck, trevligt! Butiken är stängd 2 dagar under påsk så då får man väl försöka fira lite i år. Kanske äta en god påskmiddag och ge Kenneth ett påskägg m.m. Åh, nu längtar jag faktiskt till påsk bara för att jag skrev om det. Jag känner på mig att det kommer vara vår då ute med sol och grejer! Hoppas Kenneth är långledig då, det hade varit perfekt!

Funderar på att träna idag ifall vi inte kommer på något annat som lockar att hitta på. Har fortfarande träningsvärk i rumpan från i torsdags så den träningen tog bra! Carro pushade verkligen mig att ta i mer! Jag har ätit massa godis i helgen så det hade varit bra att träna bort det idag, får se om jag orkar ta mig ner till stan på  en söndag. Dom öppnar inte förrän kl 15.00 så det kan hända att jag inte alls har lust då!

Tänk om man kunde bli såhär snygg på beachen i sommar! Det hade ju varit trevligt!






Melodifestivalen!

Nu är äntligen vinnaren av svenska melodifestivalen kårad! Malena Ernman vann och det tycker jag var helt okej, tror låten kan sticka ut lite från dom andra låtarna och förhoppningsvis så är Europa klar för lite opera!

Här är vinnarna från Sverige och Norge som får åka till Ryssland och tävla om en första plats i Eurovision song contest!


Sverige: Malena Ernman


Norge: Alexander Rybak

Jag hejar faktiskt på båda två i år eftersom båda är lika bra! Ska bli spännade!


Lördag!

Min dag har en så länge varit väldigt bra, har fått gjort massor idag! Har köpt skor, fikat i stan, storstädat hemma och gått en långpromenad med Kenzo! Det är inte så illa pinkat på bara några timmar;) Jag är väldigt nöjd! Jag hatar sådana dagar där man inte får gjort något utan bara sitter och är lat i soffan. Snart ska vi äta god mat och mysa och sedan får vi se vad som händer ikväll. Antingen så blir vi bara hemma eller så hittar vi på något! Har lust att se den där filmen jag pratade om igår som går på bio men vi får se....kanske kan se den imorn annars! Det blir ingen jazz för mig och Carro idag i alla fall, Carro skulle träna istället.....galning!!!




Nya skor



Kenzo bär hem sitt godis!

Nu är vi ganska slitna här hemma och sitter mest bara och slappar. Kenzo har fått sitt "lördagsgodis" som han har gnagt en del på samt en ny sjal runt halsen...så söt så! Det går en gammal film på tv nu som vi tittar lite halvt på, blir väl strax matlagning! Ikväll gäller det.... VEM VINNER MELODIFESTIVALEN 2009??? Jag har några favoriter men det är faktiskt ganska många bra i år så det blir nog en spännande och jämn kamp där. Jag känner inte att någon låt är en självklar vinnarlåt i år så vi får se hur det blir! Hoppas inte det blir något pinsamt bidrag i alla fall!

  

  

    

    

  







Sko?

Go´morron!

Jag vaknade 8.30...konstigt! Har jag blivit knäpp som inte kan sova längre nu för tiden? Kanske jag har blivit vuxen och inte behöver 11 timmars sömn längre! Det är faktiskt ganska skönt att gå upp tidigt även om man inte behöver det, man kan gå runt och pyssla istället för att sova bort halva dagen! Kenneth sover så klart fortfarande, han är ju en nattuggla så jag vet aldrig när han går och lägger sig. Får se om jag får väckt han snart, vi ska ju ner till stan och fika och titta på skor;)

Jag är ute efter antingen ett par ankelboots eller bruna stövlar som inte är för varma! Har alltid köpt svarta skor förr men nu ska det bli ändring på torpet och jag ska ha brunt istället! Har så mycket annat brunt nu så då passar det bäst och det är ju väldigt snyggt nu också! Mina svarta favorit stövlar är på sin sista refräng nu och dom gör även så att jag går innåt med båda fötterna och jag får väldigt ont i både rygg och fötter. INTE BRA! Så nu måste jag ha nya! Och mina svarta ankelboots har blivit så nedslipade och dom läcker vatten så dom sjunger nog också på sin sista refräng nu snart!

Vad tycker vi om dom här?




Blir något sånt tror jag! Alla dessa skorna är från Bianco footwear

Fredag den 13 igen!

Jaha, då var snart den här otursdagen över...skönt! Nejdå, jag tror inte på sånt men jag tycker att det är kul att göra folk lite nervösa genom att informera dom om att det är just fredag den 13...hihihi!

Idag har jag jobbat hela dagen och när jag kom hem så gjorde jag god mat och nu har jag precis myst framför let´s dance med lite choklad;) Kenneth kom hem för en liten stund sedan, han har varit och åkt skidor ikväll. Det snöade igår så då är det väldigt bra att åka skidor, nysnö och sånt där!

Imorn så tänkte vi åka och fika sedan titta på skor...hehehe...jag gör mitt yttersta för att lura med Kenneth! Sedan ska vi väl kanske gå på några husvisningar och gå en lång promenad med plutten så att han blir lycklig! Kan också hända att jag ska se på en jazzspelning nere på en bar, Carro skulle höra av sig om det imorn. Blir en kaffe och lite jazz bara i så fall, vi ska inte ut eller något sånt...bara mysa:)

Idag kom byxorna jag väntat på så länge- HAREMSBYXORNA! Dom är ju bara så sköna att gå omkring i, ska använda dom hemma och på beachen i sommar tänkte jag! Helt underbara! Äger nu ett par svarta och ett par bruna!

Nu har Stieg Larsens "Mannen som hatar kvinnor" även premiär här i Norge och jag har lust att se den! Har inte läst någon av hans böcker så jag vet inte vad jag ska förvänta mig men det gör säkert inget! Kanske filmen gör att jag får lust att läsa böckerna! Jag är så dålig på att läsa nu för tiden, blir så rastlös och det kommer bara en massa andra tankar upp i huvudet när jag läser...då även om den är bra dessverre! Får tid till sånt när jag blir gammal ;)

Kenzo försöker få igång mig och Kenneth nu till att leka med honom, han lyckades med en av oss i alla fall. Kenneth ligger just nu på golvet och sprattlar medan Kenzo är galen och tycker det är jättekul! Galna dom där alltså!

Ha en bra fredagskväll vidare, det ska jag ha! LEDIG!!!!



Jag imorse klockan åtta....trött!!!



Tufft i sommar!



Praktisk väska som rymmer det mesta...även min lilla dator!



Haremsbyxa...jaja, jag vet...det är rörigt i lägenheten!

 


Kaffe!

Är på jobbet nu och har rast, har ätit mat och druckit kaffe. Usch...dricker för mycket kaffe tror jag, känner liksom att jag måste ha det varje dag och det är inte bra. Måste försöka hålla mig till en kopp om dagen och den ska endast drickas på morgonen OM jag är trött ;) Vill liksom inte vara beroende av kaffe, kan ju inte vara bra att trycka i sig koffein varje dag! Ska nog prova koffeinfritt och se om jag känner skillnad!

Nu börjar jag om 5 minuter...hoppas dom sista timmarna går supersnabbt! Vi ska ju träna sedan och jag ser faktiskt fram emot det för jag har verkligen iställt in mig på att pressa mig själv lite idag så att jag får träningsverk imorn. Har liksom inte fått det än när jag tränat så då måste jag väl bara ta i hårdare om det ska ge något resultat!

Puss så länge!


Klippa mig på måndag!

Idag gick jag upp tidigt för att göra mat till att ta med mig på jobbet, man tjänar många kronor på det har jag märkt! Tycker det kan vara väldigt skönt att gå upp tidigt och slippa stressa på morgonen....inte för tidigt då så klart!

Igår bokade jag tid hos frisören och fick tid på måndag klockan 11.00. Älskar att gå till frisören men bara om resultaten blir bra då förståss;) Jag funderar lite på om jag ska klippa upp det en del och göra luggen kortare, nästan som "Jenny" i Gossip girl....gillar den looken! Vill inte ha så kort lugg som henne men jag vill att den ska ligga snett och vara ganska kort! Fint med lite rufs nu till våren och till den trenden som är nu....slitna jeans m.m!




Älskar denna stilen!

Jag kom mig iväg på träning igår och ska även dit idag tillsammans med Carro, tänkte att jag verkligen skulle ta i idag! Idag får vi nog den där routern och förhoppningsvis trådlös....UNDERBART!!! Såg på The city på datorn igår kväll och tänkte på hur bekvämt det blir när man kan sitta var man vill och se på det! Tyvärr så är det sesongsavslutning nästa vecka :( Gårdagens avsnitt var starkt...började pinsamt nog att gråta i slutet! När man blir så inne i en serie så är det ibland svårt att hålla tillbaka tårarna...hehehe!





Trådlöst, Träning och Thailand!

Vi har skaffat oss en router nu så att vi ska få trådlöst internet här hemma så att man kan sitta var som helst och surfa. Jag får så ont i ryggen och axlarna när jag sitter vid datorn och därför så vore det otroligt skönt att kuna sitta hur man vill och var man vill utan att behöva tänka på någon sladd som sitter i datorn! Kenneth kan inte överdrivet mycket om sånt här så han köpte fel router så nu måste vi försöka byta den på komplett idag! När vi får trådlöst så kan jag äntligen börja använda min nya lilla laptop, för internet är väl det jag pysslar mest med på datorn när jag sitter där. Har ju alltid velat skriva en bok eller något liknande så då blir det skönt att till och med kunna sitta i sängen och skriva;)

Idag ska jag bannemej försöka ta mig till träningen efter jobbet...har verkligen kämpat mot att inte tappa lusten eftersom det gärna händer när jag väl bestämt mig för att börja träna. Ska verkligen vara hård mot mig själv och släpa mig dit så ofta jag kan! Det lönar ju sig till sommaren, då slipper man sitta där och vara bitter som en pösmunk när man ser alla vältränade kroppar i bikini och tänka - Fan, varför började jag inte träna i år!

Min bästa kompis är ju fortfarande i Laos och häromdagen så fick jag ett mess där det stod att hon var sjuk och att hon var tvungen att ta sig till ett sjukhus i Thailand. Det kunde nämligen vara malaria eller denguefeber....hjälp tänkte ju jag och blev genast orolig. Men det var inget farligt, hon blir frisk och fick för en gångs skull spendera natten på ett lyxhotell i Thailand snarare än bushen i Laos!

Min pappa är i Thailand nu och ska vara där i 2 månader, han har hus där som han bor i nu och i förrgår så hintade han till mig och Kenneth att det fanns ett rum ledigt m.m. Åh, det hade ju varit helt underbart att åka dit! Det är just det jag behöver just nu...SOOOOOL!!!






Ingen sovmorgon precis!

Imorse så vaknade jag kl 8.00 av byggarbetare som håller på att fixa nya balkonger och då även våra. Det är ju jättebra....MEN...det är inte så vidare kul att vakna av sågar, hammare, maskiner, radio och två killar som springer omkring på våran balkong rätt utanför! Jag vågade inte gå ut ur sovrummet på 2 timmar eftersom det är full insyn från balkongen in till lägenheten. Så fort jag märkte att dom försvunnit en liten stund så skyndade jag mig upp och sprang in på badrummet! Vi har satt upp en filt över två fönster så att det går an att ha lite privatliv och slippa ha åskådare när man äter frukost eller vill klä på sig kläder m.m. Min dag och min sovmorgon är lite lagom förstörd pga detta, kan inte slappna av i mitt eget hem just nu! Hoppas verkligen att dom är färdiga snart alltså!

Jag och Kenneth åkte iväg en stund och gick promenad med Kenzo i morse, jag tog med min kamera men det fanns inte så mycket spännande att ta kort på tyvärr. Jag spred även ut bröd överallt till fåglarna, dom borde ju vara hungriga nu efter denna hårda vinter....stackarna!!!

Om mindre än en timma så ska jag gå till jobbet, känns så onödigt att jobba bara 4 timmar....men men sånt är livet! Ska skynda mig att gå ut med Kenzo nu och slänga i mig en kopp kaffe!

Ha en bra dag!






Kenzo raggade upp en tax tik!


Godnatt!

Det har varit en seg dag idag, lungt på jobbet och dåligt väder! Jag är jätte trött och ska faktiskt gå och lägga mig nu efter att jag varit ute med Kenzo. Har ingen energi kvar utan jag bara gäspar!

Imorn kan jag sova lääääääänge börjar jobba väldigt sent på dagen, ska försöka få med mig Kenneth ut på en promenad om det inte regnar. Kan ju hoppas på sol så att jag får fotat lite med min kamera!

Lägenheten ser verkligen ut som en krigszon just nu, fattar inte hur jag klarar att stöka ner så mycket. Kenneth hjälper väl också till men jag tror faktiskt att jag är värst och Kenzo så klart med alla sina leksaker. Jag slänger kläder och skor överallt, tar fram saker som jag tror att jag kommer använda eller pyssla med men städar inte undan det, olika väskor och träningsgrejer som jag haft med mig om dagarna ligger överallt, prylar som kameror, datorer, mp3 m.m finns överallt. Jag måste ju vara en hemsk kvinna att leva med....laga mat gör jag heller aldrig! Antingen så har jag för mycket grejer eller så är lägenheten för liten....eller så är jag lat ;)

Nähä, nu säger mina ögon att det är dags att sova! Godnatt!



Mitt virkningsprojekt passade på mitt huvud;)


Ny jobbvecka sedan ledig!

Nu börjar en ny jobbvecka för mig men sedan til helgen så är jag ledig! Gött! Jag har verkligen lust till att göra något spännande eller bara något nytt då! Har länge velat åka in till Oslo för att se på dans och sådana grejer men det har liksom inte blivit av....men det vore ju verkligen toppen om jag fick till det till helgen! Jag är ju....eller jag var väldigt dansgalen förr och gud vad jag saknar den tiden. Dansade varje dag i skolan, gick på föreställningar hela tiden och uppträdde själv också flera gånger! Vill vara där igen! När jag stod på den scenen så kan jag inte ens beskriva hur jäkla bra jag mådde, det fanns inget som var viktigare än bara dansen just för det ögonblicket!



Önskar att detta var jag...men då hade det nog sett en aning klumpigare ut!



Mina dansskor! Sneakers, stepskor, träningskor & tåskor!

Vad synd att jag inte har bilder från när jag dansar på den här datorn, kan hända att jag har kopierat dom på en skiva som ligger här någonstans....annars så är dom i Sverige:(

Jag har virkat väldigt mycket den här helgen och fått färdigt två pannband och ett hårband, ett till Kenneth och två till mig;) Dom blev väldigt bra och jag är väldigt stolt eftersom jag aldrig riktigt lärt mig hur man gör. Fick tjuvtitta på youtube innan jag började för att friska upp minnet!



Kenzo ska vara med överallt, han vill vara modell;)




Beck!

Ser på Beck ikväll och ikväll handlar det om en våldtagningsman som dödat en flicka och våldtagit en annan. Tycker att Beck är så spännande och roligt att se på, en bra svensk kriminalserie helt enkelt. Usch, vad man blir förbannad på våldtagningsmän....fattar inte hur dom tänker, dom måste ju vara rejält sjuka i huvudet! Önskar att vi tjejer kunde gå ut på kvällar och slippa vara rädda så fort det gick en man bakom oss.....så känner jag i alla fall. Brukar ta upp mobilen och vara beredd att ringa någon medan jag går snabbare och kanske till och med går en omväg för att se om personen följer efter. Ska det vara så? Helt sjukt är det i alla fall!  Nu har det precis varit nyheter så nu börjar det snart igen, jag har gjort knäckebröd med banan och blandat mig lite oboy....mums!


Myspys på café i trist väder!

Det är verkligen gummistövels väder idag alltså, men så smart var ju inte jag när jag gick ner till stan....fy vad blöt jag blev om strumporna!!! Jag mötte Marte på Café 1etage idag, hon kom 40 minuter för sent pga av vädret men det gjorde ingenting för Carina som jag känner jobbade så då pratade jag med henne lite under tiden jag väntade. Jag jobbade på 1etage innan jag började jobba på Gina och då jobbade jag och Carina ihop så vi känner varandra gott! När väl Marte kom så beställde vi god mat och kaffe och sedan så satt vi och pratade om allt....har ju lite att ta igen efter att inte ha umgåts på ett halvt år nästan! Det var verkligen jättemysigt att se henne igen och jag hoppas vi kan träffas oftare i framtiden! Love u!



Fikade med Marte idag!

När jag ändå var nere i stan så fick jag handlat lite frukost tills imorn samt lite godis för ikväll...hade en godisfri lördag igår så då är det lov;) Resten av dagen kommer väl att innehålla lite städning, mys framför tvn (repriser) samt matlagning och bus med Kenzo. Måste ju få ur han lite energi nu när det är så dåligt väder och vi inte kan springa runt i skogen. Jag försöker vara kreativ och ge han uppgifter som han ska göra. Ber han bära tvätt (strumpor och sånt), gömmer godis som han kan leta upp osv!



Kenzo igår kväll, han var klar för att sova;)

Nu tittade faktiskt solen förbi för ett ögonblick...det finns hopp! Imorse så regande det och blåste massor:(:( Kenzo tycker inte om allt vatten på vägarna, det är säkert iskallt för hans små tassar att traska runt i det! Nähä, nu får jag sätta igång dammsugaren *gäsp*.



Snön smälter nu och blir till blaskväder....på med gummistövlar!


Melodifestivalen ikväll!

Eftersom det snöar som tusan ute så har jag bestämt mig för att hålla mig hemma ikväll, tänkte krypa ner under täcket och se på melodifestivalen. Det är "andra chansen" idag tror jag, trodde först att det var final men det verkar inte så om man kollar på aftonbladet. Tycker att det har gått lite till överstyr med all den röstningen och deltävlingar som dom har, man tröttnar ju på det tillslut. Det var bättre förr....hehehe!

Idag har jag jobbat och det har varit en helt okej dag på jobbet! Jobbade med Helle och det är alltid lika kul, men det var inte så mycket att göra idag så tiden gick lite sakta! Men det var i alla fall en del tappra folk som begav sig ut i snön för att handla, fler än vad jag först hade trott faktiskt!

Imorn så ska jag fika med Marte, en tjej som jag har jobbat med. Vi blev jättebra kompisar men tyvärr så flyttade hon till Oslo där hon fick sig ett jobb som revisor. Ska bli så kul att träffa henne imorn och höra hur allt går med henne och med hennes nya jobb! Förhoppningsvis så kommer Helle också och fikar med oss, det hade varit så mysigt om alla tre möttes! Eller hur Helle?

Köpte en gosig kofta på Gina idag och en sjal och väska på HM!





Fredag!

Jaha då var det fredag igen och jag ska absolut inte göra någonting förutom att kolla på let´s dance och fortsätta med mitt virkningsprojekt;) Jag ska jobba imorn så jag ska gå och lägga mig ganska tidigt hade jag tänkt!

Den här dagen har verkligen varit så seg och tråkig, jag klantade mig i morse också genom att komma 40 minuter för tidigt till jobbet. Jag var helt säker på att jag hade koll på när jag började jobba, men nejdå det hade jag visst inte ändå!

Åh, vad jag vill att våren ska komma nu så att jag kan fotografera massa fina vårbilder med min nya kamera! Längtar! Kenzo längtar också efter våren för detta snö/blask vädret gör ju att vi inte kan gå i skogen, utan det blir mest tråkiga korta promenader utanför där vi bor.....stackaren! SOL OCH VÅR KOM HIT NU!!!!!




Lågtryck ute = Huvudvärk

Jag har haft extrem huvudvärk idag, det har verkligen dunkat och jag har till och med mått illa pga av det. Kanske lite migrän?? Jag tror det har med vädret att göra för jag brukar vara känslig om det är lågtryck, blir trött och får gärna ont i huvudet. Om jag vaknar med huvudvärk så sitter det i hela dagen om jag inte tar en värktablett och det glömde jag ju så klart att ta med mig på jobbet:(
 AJ! AJ! AJ! Mitt huvud!



Ser ut som om Kenzo också har huvudvärk!

Ikväll så har jag virkat som en galning, håller på att göra ett pannband till Kenneth. Det är jättekul att hålla på med det men det tar lång tid bara. Tror att det kommer att bli jättefint! Tänkte jag skulle göra ganska många i olika färger och ev sälja (om dom blir fina då såklart). Det är väldigt bra terapi för mig för jag har så mycket i huvudet som jag går och tänker på hela tiden och då hjälper det att pyssla med sånt här! 



Precis börjat min virkning....



.....2,5 timmar senare.......inte klar än, har en bit kvar!

Kenneth gjorde så god mat idag när jag kom hem, det blev vegetariska filéer med klyftpotatis och ungsbakade grönsaker (lök,paprika,vitlök, marinarade champinjoner och sparristoppar), rosépepparsås, broccoli och sallad med dressing...mmmmums! Är så lycklig över att jag har massa veg.mat hemma nu från att vi handlade i Sverige, blir så mycket godare mat med dom produkterna! Jag använder mig av märkena "hälsans kök" och "Qourn" ! Jättegott! 



Quorn och hälsans kök!



Kenneths vegetariska middag till mig!

Gossip Girl, The City och Lost kväll!

Ja, en riktigt bra tv-kväll helt enkelt! Jag älskar dom här serierna just nu....kanske inte så mycket Lost men jag har följt det sedan det startade så då måste jag ju fortsätta se på det såklart! Den här dagen har gått så fort och det känns som jag inte hunnit med någonting. Jag har ju jobbat så det är väl därför det änns så.

Jag har investerat virkgarn nu så nu ska jag börja göra pannband och lite andra tuffa grejer! Om det blir fina saker så lovar jag att lägga upp bilder på mina projekt, men det återstår att se! Jag måste först och främst friska upp mitt minne med hur man gör, det är lite pilligt det där.

Jag har bestämt mig för att sluta jobba på Gina Tricot snart och göra något annat. Men då kommer man till den stora frågan VAD??? Jag älskar att pyssla och ordna med saker, orgsanisera saker, skriva, skapa saker m.m. Men man kan väl inte ha sådan tur att man får jobba med något man vill men jag hoppas på det i alla fall. Ska söka lite jobb nu tänkte jag...om jag hittar något intressant dvs. Om det är någon som har en idé om vad jag skulle kunna hitta på så är det bara att ge mig idéer! Tänk om man kunde startat något eget....det hade ju varit tufft!

Jobb jag har haft:

Vårdbiträde
Lagerarbetare
Servitör/bartender
Butiksmedarbetare

Jobb jag bara provat på:

Dagisfröken :)
Telefonsäljare
Posten (sorterade post)

Jag bytte in en cardigan idag mot den här fina klänningen:



149:- GinaTricot



Virkgarn i massa färger!




En sömnig morgon!

Jag är så trött och lyckas inte att vakna, min hals känns även som sandpapper! Kommer knapra halstabletter hela dagen på jobbet! Jag drömde massor i natt, det var så roliga drömmar att jag bara ville ligga kvar och drömma vidare!
Jag drömde om alla mina bästa kompisar på en gång och det kändes som förr! När man stod och sminkade sig tillsammans för att gå ut och festa loss, man skrattade åt allt och var inte rädd för något! Jag saknar den tiden!

Tänkte jag skulle lägga in lite bilder på mig och mina bästa vänner ikväll, nu måste jag skynda mig för jag börjar jobba om 30 minuter!

Här är några bilder i alla fall! Hoppas jag fick lov att visa denna söta bilden på oss gumman!
Vänner för livet!











Hemma i fjorden igen!

Då var jag hemma igen i Sandefjord efter en både mysig och stressig helg! Imorse så vaknade jag med ont i halsen...typiskt!!! Jag som trodde att jag skulle klara mig! Det värsta är att jag inte kan träna denna veckan ifall jag blir sämre:( Det är dumt!

Några tuselappar senare så har vi nu massa mat som räcker ett tag, skönt att storhandla i Sverige! Det finns inte så mycket vegetarisk mat här i Norge så nu har jag fyllt upp frysen med massa mat...gött!!! Jag tycker även att det generellt finns mer utbud av mat i Sverige om jag jämför med dom mataffärer jag varit i här i Norge.

Idag börjar jag jobba kl 14.30 så det blir en kort dag på jobbet idag! Skönt eftersom jag har ont och är svullen i halsen samt att det är skönt att varva ner lite efter att ha rest så mycket! Kenneth har verkligen vaknat på rätt sida idag...han har packat upp all mat och nu tvättar han kläder och pysslar nede i källaren....duktig han är!

Så ruttet väder det är idag, surt alltså! Vill liksom inte gå utanför dörren men det måste jag ändå för Kenzo har nog inte samma mening ang vädret....han går nog gärna ut ändå!

Lite bilder från min nya kamera (abslout inga fancy eller roliga bilder, bara testbilder!)














Lekt fotograf m.m

Idag väckte hundarna mig kl halv åtta på morgonen så jag var lagom glad och kunde inte somna om:( Min morgon ägnade jag mest åt min nya kamera som jag köpt. Jag läste användarhandboken lite snabbt och försökte att använda mig av olika knappar och funktioner....men gud vad svårt det är!!! Jag tycker det är jättesvårt och det kommer ta lång tid innan jag förstår mig på kameran. Om det är någon därute som kan hjälpa mig förstå denna kamera så tar jag gärna emot hjälp;) Ska försöka kidnappa Helle en dag och tvinga henne att lära mig allt hon kan...hehehe. Det är föressten en Nikon D60 jag har! Skulle väldigt gärna vilja lära mig hur man tar 3 bilder snabbt på en gång....tror det ska gå men jag förstår verkligen inte hur man gör, blir lite frustrerad!!!

Eftermiddagen/kvällen tillbringades hos min kompis Helena, där fick vi glass och kaffe! Gott! Vi pratade och tittade på tv.....vi såg t ex på "den rätta för Rosing"...jösses vad töntigt, men ändå kul att se på! Tröga killar dom där...hehehe!

Nu är det Beck så nu ska jag se på det!


RSS 2.0